Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde eski erkek arkadaşı tarafından tabancayla vurularak hayatını kaybeden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Havva Ay'ın öldürülmesi ve Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi kampüsünde başlayıp şehir geneline yayılan karşıt görüşlü öğrenci kavgaları, üniversite öğrencileri tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.
Yakutiye Araştırma Hastanesi önünde toplanan bir grup öğrenci, üniversitede yaşanan olayları protesto etti. Hastane önünde üniversite kampüsü içerisinde bulunan Bilim Anıtı'na kadar yürüyüş yapan öğrenciler, "Öğrenci uyuma üniversitene sahip çık" şeklinde slogan attılar. Açtıkları pankartlarla öldürülen Havva Ay'ı unutmayan öğrenciler, daha sonra basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasında, Atatürk Üniversitesi'nde son zamanlarda yaşanan olaylara tepki gösteren öğrenciler, güvenlik zafiyeti olduğunu ileri sürdü. Protesto alkışlarla sona ererken, çok sayıda polis herhangi olumsuz bir olay yaşanmaması için geniş güvenlik tedbiri aldı.
Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde 25 Kasım'da Ferhat D., henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Hava Ay'ı (20) tabancayla vurduktan sonra, intihara teşebbüs etmişti. Ağır yaralanan Ferhat D. ile Havva Ay, Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmış, genç kız ve Ferhat D., tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi kampusunda geçtiğimiz hafta içerisinde meydana gelen olaylarda ise karşıt görüşlü öğrenciler arasında arbede yaşanmış, taş, sopa ve döner bıçakları kullanılmış, olay daha sonra kent geneline yayılmıştı. Yaklaşık 3 gün aralıklı olarak devam eden olaylar sonrası 7 öğrenci gözaltına alınmıştı.
(AA-AA-AŞ-Y)

10.12.2012 14:24:41 TSI

Editör: Wan Haber