Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Türkiye'de ekmek israfının ciddi boyutlarda olduğunu belirterek ekmek israfının önüne geçilmesi için yürütülen çalışmalara destek vereceklerini söyledi.
Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Erzurum Şube Müdürü Necati Temir'i makamında kabul eden Koçak, Türkiye'de bir yılda 2,1 milyar adet ekmeğin çöpe atıldığını anımsatarak, "Bunun maddi değeri 1, 5 milyar TL. Bu parayla 80 hastane, 500 okul inşa edilebildiği gibi, üniversitelere yaygın olarak, bilim ve teknoloji üretebilecekleri alt yapılar da kurulabilir" değerlendirmesini yaptı.
"Çöpe attığımız şey nimettir" uyarısında bulunan Rektör Koçak, üzerinde yazı var diye kâğıdı yerden alarak duvar boşluklarına koyan ya da çiğnenmesin diye toprağa gömen, çöpteki ekmeği alıp öpüp başına koyan bir kültüre mensup olduğumuzu hatırlatarak, diğer israflar gibi, ekmek israfının da mutlaka önlenmesi gerektiğini söyledi.
Batı toplumlarının zenginliklerine rağmen gayet tutumlu yaşadıklarını da anlatan Rektör Koçak, temel gıda olan ekmeğin israf edilmesinin hoş görülemeyeceğini, ancak kötü niyetten ziyade ihmal ve bilgisizlikten kaynaklanan bir israf olduğunu, bu nedenle toplumun israf konusunda bilinçlendirilmesi için Atatürk Üniversitesi olarak yürütülen kampanyaya her türlü desteği vereceklerini kaydetti
(AA-AA-Y)

11.02.2013 12:17:12 TSI

Editör: Wan Haber