Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, basının haber verme, yorumlama ve eleştirme gücüyle yönetici kesime olduğu kadar geniş halk kitlelerine de adete kılavuzluk ettiğini anımsattı.
Gerek yazılı gerek görsel gerekse internet medyasının günün olaylarını yansıtarak, görüş ve eleştirilerin açıklanmasına ortam hazırlayarak, amaçların ve değerlerin sunulmasına imkan vererek çok önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade eden Koçak, "Gazeteciler, sayfalarına ve ekranlara yansıttıkları her türlü veri, fikir ve duygu akımlarıyla, toplumun bütün üyelerine erişebilmektedirler. Bu nedenledir ki gazetecilik mesleği her zaman önde ve el üstünde tutulan bir meslek olmuştur," değerlendirmesini yaptı.
Basının demokrasinin de vazgeçilmezi olduğunu anımsatan Koçak, şunları kaydetti: "Dünyada olduğu kadar ülkemizde de ilk gazetelerimizin ortaya çıktığı Tanzimat'tan itibaren basın, demokrasinin gelişmesinde, toplumun bilgilendirilmesinde önemli bir işleve sahip olmuştur. Basın ortaya çıktığı ilk günde itibaren sadece yönetenlerin faaliyetlerini değil, toplumdaki tüm kesimlerin sorunlarını gündeme taşıyarak çok önemli bir iletişim ortamı hazırlamakta ve bunu sürdürmektedir. Basın sektöründe çalışan gazeteciler mesleklerinin doğası gereği savaş cephelerinden fırtınalı denizlere, laboratuarlardan uzay mekiği kontrol odalarına kadar, her yerdeler. Yaz kış, yağmur çamur, onları mesleklerinin gereğini yapmaktan alıkoymuyor. Haliyle gazetecilik aynı zamanda bir özveri mesleğidir. Bu vesileyle, bütün basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü yürekten kutluyorum. Aramızdan ayrılan Erzurumlu gazeteci arkadaşlarımıza ise Allah'tan Rahmet diliyorum."
(ERZ-AT-Y)

10.01.2013 11:14:05 TSI

Editör: Wan Haber