Atatürk Üniversitesi iletişim fakültesi öğrencileri Radyo Koordinatörü Jale Alcan önderliğinde, görme engelli vatandaşlar için başlatılan sesli kitap kampanyasına desteğini sürdürüyor.
Her öğretim yılında yaklaşık olarak 200 civarında öğrenciyle kampanyanın devamını sağlayan Radyo Üniversite görme engelli vatandaşlar için engelleri kaldırıyor.
Konuyla ilgili olarak Radyo Üniversite Koordinatörü Jale Alcan yaptığı açıklamada, "Ülkemizdeki özürlülük profili geniş kapsamlı olarak araştırdık. Araştırma sonuçlarımıza göre; özürlü olan nüfusun toplam nüfus içindeki oranı yüzde 12.29'dur. Buna göre ülkemizde 8 milyon 431 bin 937 kişi özürlü olarak yaşamlarını sürdürmektedir. Özürlülük sadece bu sorunu yaşayan kişiyi değil, ailesini ve yakın çevresini ekonomik, sosyal ve psikolojik olarak etkileyen bir sorundur. Araştırmalarımıza göre özürlülük öncelikle bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Sağlık sistemindeki eksikliler, ülkenin gelişmişlik düzeyi, vatandaşların kaliteli sağlık hizmetleri almasına engel olmaktadır. Sağlık sorununun yanı sıra en önemli unsurlardan biriside bilgi eksikliğidir.
Bizlerde bu konuyla ilgili olarak neler yapabileceğimizi düşündük ve engelli vatandaşlarımızın bilgi eksikliğinin giderilmesi konusunda Radyo Üniversite ve Atatürk Üniversitesi öğrencileri olarak yapabileceklerimizi yapmaya başladık" dedi.
Görme engelli vatandaşların da bu ülkedeki her birey gibi eşit haklara sahip olduğu düşüncesiyle yola çıkan Atatürk Üniversitesi ve İletişim Fakültesi öğrencileri Gönüllü olarak bu kitapları okuduktan sonra, diğer vatandaşların ve öğrencilerinde bu sosyal sorumluluk projesinden haberdar olması ve halkımızın kitap okuma düzeyini yükseltmek amacıyla okumuş oldukları kitapları şehrin umumi yerlerine koyuyorlar.
Daha sonra bu kitapları bulan kişilerin de bu sosyal sorumluluk projesinden haberdar olabilmeleri için, kitapların üzerine, uygulanan bu projenin hangi amaçla yapıldığını anlatıyorlar.
"Unutmayın ki sizlerde birer engelli vatandaş adayısınız" diyen Radyo Üniversite bu sosyal sorumluluk projesine katkıda bulunmak isteyen Atatürk Üniversitesi öğrencilerine ve Erzurum halkına da kapılarını açarak onları Radyo Üniversite stüdyolarına bekliyor ve toplumumuzdaki engelli vatandaşların engellerini kaldırmaya çağırıyor.
(MY-AT-Y)

25.01.2013 14:33:23 TSI

Editör: Wan Haber