Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kültür-Sanat Topluluğu Aşkale İlçesi Büyükgeçit Köyü Okuluna bin kitapla kütüphane kurdu.
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kültür-Sanat Topluluğu, "Geleceğe sayfa, okullarımıza kütüphane açıyoruz" projesi kapsamında ilk kütüphaneyi, Aşkale'nin Büyükgeçit Köyü İlkokuluna kurdular.
Kültür Sanat Topluluğu Başkanı Muhammed Sümer, bu çabalarını yeni kütüphaneler kurarak sürdüreceklerini belirtti.
"Bir sözde olduğu gibi, 'Okula her şey yapabilirsiniz ama okulun kitaplığı yoksa hiç bir şey yapmamış olursunuz" diyen Sümer, şunları söyledi:
"Bizler, ilk olarak Büyükgeçit okuluna bir kütüphane oluşturduk. Oradaki çocukların bu yaşta en çok kitaba ihtiyaçları vardı. Öğrenciler bizimle birlikte kitapları sınıfa taşıdılar ve birlikte raflara dizdik. Kitaba adeta hasrettiler. Biryandan çalışıyor, biryandan da ilgilerini çeken kitapları okumaya çalışıyorlardı. Gözlerindeki parıltı çektiğimiz bütün sıkıntılara değdi. Umuyoruz ki, bu kütüphaneden çocuklar en güzel şekilde istifade edecekler."
Büyükgeçit İlkokulu Müdürü Yakup Öztürk'ün kendilerine her türlü kolaylığı sağladığını ifade eden Sümer, kitapları ve kitapları koyacak rafları, Kültür Sanat Topluluğu üyeleriyle birlikte, yardımsever öğrencilerden, akademisyenlerden topladıkları maddi destekle sağladıklarını, katkısı olan herkese teşekkür etti.
Sümer, yakın bir zamanda, kütüphanesi olmayan bir köyde daha kütüphane kuracaklarını sözlerine ekledi.
(AA-AA-Y)

28.12.2012 11:28:32 TSI

Editör: Wan Haber