İstanbul Atatürk Havalimanı'nda görevli polis ekipleri, sorumluluk sahalarındaki her olaya anında müdahale ediyor.
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda görevli polis ekipleri, geçen yıl 'sahte pasaport, vize sahteciliği, damga sahteciliği, fotoğraf değişikliği, oturum sahteciliği' gibi çok çeşitli durumlarla ilgili işlem yaptı ve 2 bin 980 kişiyi gözaltına aldı. Bu rakamın 2011 yılında ise 2 bin 314 kişi olduğu belirtildi.
Atatürk Havalimanı'nda, durumundan şüphelenilen kişilerin Genel Bilgi Tarama (GBT) bilgilerine avuçiçi bilgisayarla (PDA) bakılıyor. Bu yolla çeşitli suçlardan aranan 5 bin 840 kişi tespit edildi.
'Hırsızlık, devlet malına zarar verme, yangın, aprona izinsiz giriş, emniyeti suistimal, uçuş güvenliğini tehdit' suçlarından ise geçen sene 219 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Polis havalimanı kontrol noktasından giriş yapan araçlar hakkında da anında bilgi sahibi oluyor. 2012'de bu sayede 833 kusurlu araç trafikten men edildi. 6 aracın yaralanmalı, 60 aracın maddi hasarlı trafik kazasına karıştığı sorumluluk sahasında, 241 sürücü ile ilgili işlem yapıldı, 141 kişinin ise ehliyetine el konuldu.
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda görevli Araştırma Büro Amirliği ekipleri, hırsızlara da göz açtırmazken, güvenlik kamera kayıtları ile hırsızlık olayları kısa sürede çözülüyor.
(TC-ET-OK-Y)

30.01.2013 17:57:58 TSI

Editör: Wan Haber