Taksim'de ataması yapılamayan öğretmenler siyah gelinliği dar ağacına asarak eylem yaptı. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, 80 bin teknik öğretmenin çözüm beklediğini söyledi.
Taksim Meydanında toplanan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyesi mağdur öğretmenler, Galatasaray'a yürüdü. "80 bin teknik öğretmen çözüm bekliyoruz" yazılı pankart taşıyan eylemciler, siyah bir gelinlik taşıdı.
İstiklal Caddesi'nde basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, 28 Şubat mağduru 80 bin teknik öğretmenin çözüm beklediğini belirterek, "Bundan tam 16 yıl önce Taksim Meydanı'nın İstiklal Caddesi girişi olan bu noktada 28 Şubat sürecine karşı çıkan ve 'kesintisiz demokrasi istiyoruz' diye haykıran tek sivil toplum kuruluşuyuz. Birileri o dönemde ya darbe yanlısıydı ya da köşe bucak saklanmakla meşguldü. Ancak dün o köşe bucak saklananlar bugün 28 Şubat kahramanı olarak çıkmaktadır. Bizim sahte kahramanlarla işimiz yoktur. 28 Şubat sürecinin gerçek mağduru olan teknik öğretmenlere sahip çıkan yegane sendika biziz. Sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.
Teknik ve mesleki eğitimi Türkiye'nin hayati meselesi olarak gördüklerini ifade eden Hanefi Bostan, "Hükümet 2002 yılından bu yana sürekli olarak teknik ve mesleki eğitimin, genel eğitime oranını arttırmaktan söz etmekte. Hatta bu oranın yüzde 70'e çıkması gerektiğini belirtmektedir. Fakat adımları atmamaktadır. Nitekim sayıları 100 bine yaklaşan mesleki ve teknik eğitim fakültesi mezunlarından bugüne kadar sadece yüzde 3'ünün ataması yapılmıştır. Ataması yapılan teknik öğretmenlerin büyük bir çoğunluğu teknoloji ve tasarım öğretmenleri oluşturmaktadır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı atamasını yaptığı yüzlerce öğretmenin aralık 2012 tarihinde 'alana uygun olmadığı' gerekçesiyle atamalarını iptal etmiştir" diye konuştu.
Basın açıklamasında Başbakan Erdoğan'a seslenen Bostan, şunları söyledi:
"Sayın başbakan 28 Şubat ile hesaplaşacağınızı söylüyordunuz işte 28 Şubat'ın gerçek mağdurları buradadır. Sayın Başbakan, Sayın Milli Eğitim Bakanı, dünya teknoloji yarışına girmek istiyorsak bunun ilk adımı teknik eğitime sahip çıkmaktır. Teknik öğretmen olmadan dünya ile teknoloji yarışına girmek mümkün değildir. Bakın 100 bin teknik öğretmen işsiz geziyor. 350 bin ataması yapılmayan öğretmen var. Bu durum Türkiye'nin geleceğini karartıyor. Sayın başbakan şubat ayında yeni öğretmen ataması bir mecburiyet haline geldi. Bundan kaçamazsınız. 350 bin öğretmen, aileleri ve milyonlarca insan şubatta atama bekliyor. Bu gençlere sahip çıkmanızı istiyoruz. Eğer şubatta atama yapılmaz ise binlerce öğretmeni Ankara'ya yığacağımızdan şüpheniz olmasın. Mazlumun ahının yerde kalmayacağına inanarak yürüyoruz"
Basın açıklaması ardından Galatasaray Meydanı'na gelen grup, temsili dar ağacına siyah gelinliği astı. Bazı öğretmenlerin de dar ağacı ipini boğazlarına geçirdikleri görüldü. Eylem basın açıklaması ardından olaysız sona erdi.
(ÖFA-ÖK-Y)

20.01.2013 14:07:45 TSI

Editör: Wan Haber