VAN TB Yönetim Kurulu Başkanı Enver Memduhoğlu, VAN TB Meclis Başkanı Nayif Süer ve Metin Şevgin tarafından karşılanan AK Parti heyeti daha sonra idari binayı gezerek çalışmalar ve projeler hakkında bilgi edindiler. Ardından açıklamalarda bulunan Beşir Atalay, Doğu Anadolu Projesi (DAP) ile Van ve bölgede önemli toplantılar düzenlenerek, yoğun mesai harcanarak ciddi projelerin gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Atalay, “Van sahip olduğu arazi, mera ve doğal alanlar bakımından muazzam bir kapasiteye sahip. Bu çeşitlilikten azami ölçüde faydalanıp, tarımsal ve hayvansal üretimi güçlendirmeliyiz. İlgili bakanlıklarımızın konu ile ilgili çalışmaları devam etmektedir, yapılacak her işin takipçisi olacağız” dedi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren VAN TB Başkanı Enver Memduhoğlu ise, 2013 süreciyle birlikte yeni yönetim döneminde hayata geçirilen proje ve işler hakkında bilgiler vererek ileriye dönük hedeflerden bahsetti.

Yapılan konuşmaların ardından Beşir Atalay ve beraberindekiler yeni hizmete açılan VANTB Toprak, Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı’nı gezerek işleyişle de ilgili bilgiler aldı. Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Editör: Wan Haber