AK Parti Van İl Danışma Meclisi Toplantısı, Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Zeki Aygün, Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, belediye başkanları, il ve ilçe genel meclis üyeleri ve partililerin katıldığı toplantının açılış konuşmasını AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda yaptı.

Ardından konuşan Burhan Kayatürk ise, kendilerinden başka Van’a bir şey yapacak kimsenin olmadığını belirterek, “Bizden başka Van’a hizmet edecek bir parti maalesef yok, bölgede de yok. Bugün iki hareketin bölgede etkin olduğunu görüyorsunuz, bir tanesi canını dişine takmış burada taş üstüne taş koymaya çalışıyor. Öbürü de maalesef taş üstüne taş bırakmamak için elinden geleni yapmaktadır. HDP’den, bu kitleden, bu bölgeye hayır gelmeyeceğini artık herkese açık ve net bir şekilde gördü. Bunların seçimden önce bir kısım göz boyama ile Nişantaşı’ndaki insanları kandırdıkları doğrudur. Ama ne oldu yok şimdi. Dolayısıyla umutta biziz, gelecekte biziz. Allah’ın izni ile gelecekte de güzel çalışmaları gerçekleştirecek de biziz. Dolayısıyla işimiz zor. Çok daha fazla çalışmak zorunda olduğumuzu biliyoruz” dedi.

Kocaeli Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Zeki Aygün ise, 2019’a kadar çok güzel çalışmalar yapacaklarını belirtti. En iyi yönetimin demokrasi olduğunu ve bununda temel unsurunun siyasi partiler olduğunu anlatan Aygün, “Siyasi partilerde görev alan arkadaşlar gönüllü olarak görev alıyorlar, zorunluluk yok. Gönüllü olarak geldiğimiz yere artık zorunlu olarak yapmamız gereken hadiseler var. İşte onlarda partinin iç tüzüğünde ve programında yazar. İşte bu zorunluluktan dolayı buradayız ve bu toplantıyı yapıyoruz. Dava hareketi içerisinde hareket etmek istiyorsak, bu partinin iç tüzük kurallarına uygun hareket etmemiz lazım. İlleri il başkanı temsil ediyor. Dolayısıyla il başkanımız burada genel başkanımızı temsil eden bir arkadaşımız. Bakın Başbakanımız değil, genel başkanımız. Dolayısıyla buradaki hiyerarşiyi sağlayacak, sevgi ve saygıyı arttıracak arkadaşlarımız bunlar” dedi.

“ÜLKEMİZDE OYNANAN OYUNLAR ÇOK BÜYÜK”

İnsanların siyasetten beklediği şeyin hizmet olduğunu da sözlerine ekleyen Aygün, “Bu hizmet ekonomik olarak bölgenin, ülkenin kalkınmışlığıdır. Bunu yapmak içinde yönetimin buraya el atması lazım. Ama biz 81 yılda yapılmayanı 13 yılda yaptık. Yolları, asfaltları, hastaneleri, okulları, havaalanlarını, ama birileri iş makinelerini yaktı. Biz barış süreci dedik, birileri hakkını aradığı insanlara zulmetti. Para istedi, haraç istedi vermedi evini arabasını yaktı. İşte bu gerçekleri gören halk. Bazı gerçekleri görmeye yeter. Ama bölgemizde, ülkemizde oynanan oyunlar gerçekten çok büyük. 100 yıl önce Osmanlı’yı dağıtan o küresel güçler, bugün medeni dediğimiz ülkeler maalesef bugün aynı oyunları bu bölgede oynuyorlar. Orada Şii-Sünni kavgası yaptırıyorlar, bize Kürt-Türk kavgası yaptırmak istiyorlar. Ama inşallah Allah’ın izni ile bu oyunu bozacağız. Bu teşkilat, bu partinin omurgasıdır. Bu omurga ne kadar sağlam olursa o zaman o kadar güçlü oluruz. Van’da da bu omurgayı sağlam yaparsak, Van’ı da belediyeleri alarak 13-0 yaparsak tarih yazarız. Ama bunu yapmak için de birbirimizi Allah için seveceğiz. Bunu başaramazsak, Osmanlı’nın yıkılmasına sebep olan o fitne fesadın bol olduğu bir dünyada bireyler arasında da aile arasında da oluyor. Bu olduğu zaman dağılıyor. Hele partide olursa çözüm üreteceği yerde problemin bir parçası oluyor. Bize yüklenen misyon siyasi olarak Van ilinin problemlerini çözmek için aldığımız bir görev. Biz problem çözmek yerine problemin bir parçası oluyorsak o zaman burayı hak etmiyoruz. Ya problem çözen olacağız ya da problemin içerisinde bir baskı olacağız” ifadelerini kullandı.

“YATIRIMLARIN VAN'A GELMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ”

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay da, partilerin sadece seçim dönemlerinde değil, seçimlerden sonra da çalışmalarının önemli olduğunu belirtti. Tüm teşkilatların birbirine bağlı bir şekilde koordine içerisinde hareket etmeleri gerektiğini anlatan Atalay, “Van'da bütün kamu ve sivil kesimlerin katıldığı güç birliği toplantısını yaptık. Seçimden önce ilk kez seçim beyannamesi hazırladık. Burada bu dönemde Van'da ve ilçelerinde hangi konuda ne yapacağımızı çalıştık ve açıkladık. Buradaki ilk husus Van'da güç birliği platformu kurmaktır. Van'ın bütün kesimlerini bir araya getireceğiz. Bütün meseleleri burada değerlendirilecek. Kamu yönetimi, yatırımcı kuruluşlar, mahalle yönetimler, belediye başkanları, kaymakamlar aynı zamanda önde gelen STK'lar. İstanbul’daki Van iş adamları derneği başkanına kadar. Sadece Van'daki değil her yerdeki Vanlılar bu toplantıya katılacak. Milletvekilleri, TSO, OSB, kooperatif başkanları orada Van’ın hangi sorunları var, Van nerede, hangi konuda iyi durumdayız, nerede eksiklerimiz var bunlar konuşulacak. Valimiz geniş sunum yaptı, nerede olduğumuzu, ekonomimizin durumu nedir, tarım hayvanlık hepsi konuşuldu. Bu güç birliği platformunda herkesin olmasına özen gösterildi. Topluluk kentin sahibi, ruhu, eşrafı olacak. Bütün kesimlerin işbirliği yaptığı illerimiz hızlı gelişmiştir. Gaziantep, Kayseri illerinin başarısı bu çalışmayı başarmalarındandır. Bundan sonraki toplantılarda herkes daha hazırlıklı gelecek ve ekonomiyi gündeme alacağız. Sınır kapımız, işsizlik her konu gündeme alınacak. İş bölümü yapılacak. Kim hangi konuyu takip edecek, neye öncelik vereceğiz, bunları konuşacağız. Şimdiden bu konularla ilgili çalışmalarımızı başlattık. Yatırımların Van'a gelmesi için çaba göstereceğiz. Van'ın ekonomisinin geleceği, sınır kapısı ve gümrüklerle ilgili. Ticaret Bakanlığı'nın bölgeden bir arkadaşımıza verilmesi bizim gayretlerimizle oldu. Malatya Milletvekilimiz bölgeden biri olarak Gümrük ve Ticaret Bakanı oldu. Yardımcısı da Van'dan Fatih Çiftçi. Bakanımızla bir araya gelerek bu konuları görüştük. Sınır kapılarının durumunu uzun uzun tartıştık” dedi.

“BİZ BAŞKALARI GİBİ BAŞKA İŞLERLE UĞRAŞMIYORUZ”

Daha önlerinde çevre yolu gibi konuların olduğunu, Küçük Sanayi Sitesi'nin yeni kurulacak kısmının bulunduğunu belirten Atalay, “Oranın iyi yürümesi için elimizden geleni yapacağız. Küçük esnaf orta sınıf bizim için, Van için çok önemlidir. En fazla istihdam şu anda oradadır. Oranın meseleleri önümüzde. Oranın sorunları gündemimizde. Van'ın bütün konuları önümüzde. Tek tek okuyor ve nasıl çözüleceğini belirliyoruz. Van'ın her meselesi bizim elimizde. Van'ın sahibi biziz. Parti olarak, hükümet olarak, milletvekili olarak her konuyu milim milim takip ediyoruz. Kimi kısa vadede, kimi orta vadeyi istiyor. Hangi ilçemizde hangi sorunların olduğu beyannamemizde var. Güç platformuyla bir yıl sonda Van'da atmosfer bir yıl sonra değişecek. Herkes görecek ki burada bir kurul var, herkes düşüncesini söylüyor ve sorunlar ortak çalışmayla çözülüyor. Kimse geriden bilmeden konuşmayacak. Bütün enerji bir araya geldiğinde daha önemli çalışmalar yapacağız. Biz başkaları gibi başka işlerle değil, memleketimizin meseleleriyle çözüyoruz. Van'da huzur artacak. Burada gereksiz dile getirilen bazı spekülatif söylentiler var. Burada valimiz başta olmak üzere bütün kamu çalışanlarını ve özellikle güvenlik birimlerimizi tebrik ediyorum. Van huzurlu bir il ve kimsenin Van’ın huzurunu bozmasına izin vermeyeceğiz. Van'da huzur sadece artacaktır. Bir yandan kentin tüm kesimlerini güç birliği platformu çerçevesinde bir araya getiriyoruz, bir anlamda güvenlik birimleri kendi üzerlerine düşeni yapıyor. Biz ülkemizin birliğini bütünlüğünü her şeyden üstün tutuyoruz. Bu konuda bugüne kadar çok önemli adımlar atmıştır. Bu ülkenin birliği, bütünlüğü, huzuru en büyük önceliğimizdir” ifadelerini kullandı.

“BİRÇOK KONUDA İSTEDİĞİMİZ YERDE DEĞİLİZ”

Hükümetin acil eylem planı kapsamında açıkladığı konuları 3 ayda yapacaklarının yüzde 90’nının tamamladığını da vurgulayan Atalay, “Asgari ücret başta olmak üzere, özlük haklarıyla ilgili konuların hepsi çözülmüş olacak. Sonra orta ve uzun vadeli konulara geçilecek. Ülkemizin bütün meselelerini başarılı şekilde yürütülüyor. Bunun içinde Van daima hak ettiği yerde olacak. Her konuda Van bu dönemde daha iyi yerlere gelecek. Birçok konuda istediğimiz yerde değiliz. Bu dönem bittiğinde Van sıralamalarda daha iyi yere gelecek. Dünkü toplantıda hangi konuda neredeyiz. Bunların tespitini yaptık. Somut değerlerle Van'ın başarılarını götüreceğiz. Biz hükümetiz, ülkemizin yönetimi 14. yılımızda yine bizde. İktidar partisiyiz. Milletimiz bize bu emaneti tekrar verdi. 1 Haziran seçimlerinin ardından kısa sürede istikrar bozukluğu oldu ve millet tekrar emaneti bize verdi. Ülkemizin bütün meselelerini büyük bir dirayetle götürüyoruz. Milletimiz 1 Kasım’ın ardından verdiği desteğin karşılığını görecek. Lütfen vatandaşlara sevgi gösterelim. Kızmayalım. Herkese uzanalım. Ziyaretler yapalım. Devletin imkanları var. Çaresiz vatandaşları bu yardımlarla buluşturun. AK Parti'de olmak onurdur ama bunun getirdiği mesuliyet vardır. Rabbimiz bize bu emaneti yükledi ama bu kadar büyük emanetin getirdiği sorumluluk vardır. Şu sıra özellikle Van'da büyük bir seferberlik yapılmalıdır. Vatandaşlarımızı kazanmak için güç birliği platformuyla nasıl bütün kesimleri bir araya getiriyorsak, sizlerde vatandaşlarımızı bir araya getirin bütünleştirin. Elimizden gelenin en fazlasını Van için yapacağız” açıklamalarında bulundu.

Yapılan konuşmanın ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.

Editör: Wan Haber