Başbakan Yardımcısı Atalay, beraberindeki Van Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Van milletvekilleri Mustafa Bilici ve Fatih Çiftçi, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar ve kurum müdürleriyle birlikte Van Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen 227 tesisin toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Beşir Atalay, hükümet olarak Van’a verdikleri önemden bahsederek, Büyükşehir Yasası’nın getirdiği avantajlar hakkında bilgiler verdi. Çözüm sürecine de değinen Atalay, “Türkiye zengin, imkanları çok. Yeter ki bunun kullanmasını bilelim. Allah’ın izniyle bütün bu sorunların üstesinden geliriz. Kardeşliğin, birliğin sağlanması halinde bütün sorunların üstesinden geliriz. Herkes siyaset yapsın, herkes sandığa talip olsun istiyoruz. Hiç kimse hiçbir sorunu sandık dışı yöntemlerle çözmeye kalkmasın. Türkiye’yi terörden, şiddetten temizlemek için çalıyoruz. Kimseyi ezdirmedik 11 yılda. Şimdide çözüm sürecini yürütüyoruz, herkes siyaset yapsın. Biz Türkiye’de özgürlük alanlarını çok genişlettirdik. Kendimiz çok çileli yollardan geldik. Ama sorunları çözmek için şiddete başvurmadık” diye konuştu.


BDP’nin yolunu açtıklarını ifade eden Atalay, “BDP’nin yolunu açtık, çözüm sürecinde onlara çok önemli rol verdik. Burada aldığı rolle güçlendi. Bunu bilerek verdik. Şiddet bitsin, siyaset başlasın istedik. BDP ile bir araya gelerek bunları konuşuyoruz. Ama asla kimse silahı sığınak olarak görmesin çözüm sürecine yönelik bir yanlış yapmasınlar. Çözüm sürecini yürütmekte çok kararlıyız. Bütün bölgelerde mevcut olan bir partiyiz, milletimizi ikna etmek için çok çalıştık, risk aldık. Biz çözüm sürecinin başarılı bir şekilde yürümesini istiyoruz” dedi.


Bölgede güzel bir bahar ortamı yaşandığını ifade eden Atalay, “Artık cenaze yok, acı yok. Batıdaki kardeşlerimiz buralara daha çok geliyor. Ülkemiz eski güzel günlerine kavuşuyor. Birileri bundan rahatsız. Hele hele uluslararası alandan destek almadan bu sorunlarımızı kendimiz yürütüyoruz ya bundan rahatsızlar. Elbette inişler çıkışlar olur, ama niyet ve samimiyet çok önemli. Herkes samimiyse sonuç alınır, biz samimiyiz. İnşallah Türkiye bu sorunları çözerek daha da büyüyecek” şeklinde konuştu.


Atalay, ardından beraberindekilerle toplu temel atma ve açılış töreninin kurdelesini keserek Van Valiliği’ne geçti. Burada Vali Aydın Nezih Doğan’ı ziyaret eden Atalay, daha sonra partisinin düzenlediği programa geçti.

Atalay Van'da Toplu Temel Atma ve Açılış Törenine Katıldı

3-005.jpg

4-005.jpg

Editör: Wan Haber