Parti binasında yapılan toplantıya AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ve partili üyeler katıldı. Zahir Soğanda’nın açılış konuşmasını yapmasının ardından Burhan Kayatürk’te kısa bir konuşma yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Beşir Atalay, bundan sonraki süreçte neler yapılabilirin üzerinde duracaklarını anlatarak, “Van’daki başarımızı, bölgedeki AK Parti’ye tekrar dönüşünü, eskiden olduğu gibi Kürt vatandaşlarımızın HDP’den tekrar AK Parti’ye dönüşünü, bunun önemini, bunun değerini Ankara’da çok etkili anlattık. Başbakan dahi, arkadaşlarımıza hem yazılı olarak verdik hem de her platformda bunu anlattık ve anlatmaya devam edeceğiz. Zaten bu konuda devletin zirvesi gerekli açıklamaları yapıyor. Hükümetin iç politikaya dönük çalışmaları devam ediyor. Asgari ücretle ilgili hükümet toplantısını yaptı, kararını aldı. Yeni Çalışma Bakanımız da açıkladı, asgari ücret bin 300 TL’ye çıkıyor ve yılbaşından itibaren uygulanacak. Taşeronlarla ilgili, emeklilerle ilgili, asgari ücretle ilgili seçimde bize biraz daha kısa vadeli taahhütlerimiz vardı. Hükümet bunları 3 ay olarak planladı, 3 ay içinde bunların hepsi gerçekleşecek. Şimdi yasal düzenleme gerektiriyor, onlarda yapılacak. Seçim vaatleri olarak sunduğumuz her şeyi hükümet şu an gerçekleştirme çalışmaları yapıyor. Önümüzde çok istikrarlı bir 4 yıl var. Önümüzde bir seçim yok, 2019’a kadar. Eğer önümüzde bir anayasa çalışması olursa, belki bir referandum gerçekleşebilir. Daha o konuda zemin yoklamaları var, onun dışında da 4 yıl rahat, huzurlu, istikrarlı bir çalışma dönemidir” dedi.

“VAN GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU KURACAĞIZ”
Esas gündemlerinin Van olduğunu, ilk defa bir il seçim beyannamesi yayınlandığını vurgulayan Atalay, “Bu bizim için önümüzde bir taahhüttür. Van seçim beyannamesinde Van’da hangi konular üzerinde çalışacağız, ilçelerimizde hangi konularda çalışacağız, burada hepsi yazıyor. Nasıl partimizin seçim beyannamesi, hükümet programı haline geliyorsa, bizim Van ile ilgili seçim beyannamesi de bizim için görevdir. Van için en acil olan konu ne, Van Güç Birliği Platformu kuracağız. Van’ın bütün konularını burada tartışacağız, karar alacağız ve takip edeceğiz. Bu çalışmamızı şu anda yürütüyoruz. Dün Van Valisi ile 4 saat toplantı yaptık. Zaten kendileri bu konularda epey hazırlıklar yapmışlardı. İnşallah güç birliği ile ilgili çalışmalar tamamlanıyor. Sanıyorum yılbaşında ilk toplantıyı yapacağız, o zaman göreceksiniz Van’da atmosfer çok değişecek. Van’da sivil, siyaset, kamu ve bütün kesim orada buluşacak ve Van’ın bütün meselelerini orada değerlendireceğiz. Van’ın yatırımları, sınır ticareti, turizmi, sanayisi, eğitimi, sağlığı, her konuyu gündeme getireceğiz. Valimizden başlayarak, kamu yöneticileri de katılacak, biz de Ankara’da bunun takipçisi olacağız. Onun toplantıları bizim için önemli olacak. Orada görülecek toplantılar bizim için önemli olacak. İlgili bakanlarımızı Van’a davet edeceğiz, onlar da bu toplantılara katılacak. İlk toplantıya olmazsa bile ikinci toplantıya Kalkınma Bakanımız Cevdet Yıldız’ı davet edeceğiz, şimdiden bu görüşmeleri yapıyoruz. Van hiçbir zamanda olmadığı gibi planlı bir şekilde çalışma dönemine girecek, Van ile ilgili yapılacakları bu dönem en yüksek seviye çıkaracağız. Her bakanlıkta ve her konuda bütün ilçelerimizi kapsayacak şekilde, bütün meseleler takip edilecektir. Bundan bütün arkadaşlarımız emin olsun. Zaten her ay danışma meclisimizi düzenli yapacağız. Bizde onlara mutlaka katılacağız, bundan sonra Van’a gelişimiz mutlaka daha sık olacak, onu Burhan Bey ile planlıyoruz. Birimizin işi olursa diğeri gelecek. Van ile ilgili geliş gidişlerimiz daha sık olacak. Güç birliği toplantılarına mutlak surette katılacağız, ama danışma meclisi toplantıları da bizim için önemli, hem sizleri bilgilendireceğiz hem de kapalı kısımda sizleri dinleyeceğiz. Yerel yöneticilerimizin sunumları olacak, teşkilatlarımızın sunumları olacak. Parti çalışmalarımızı burada daha etkili yürütürüz onu tartışacağız. Van seçim beyannamemizdeki bu konuların hepsi önümüzde, inşallah bu dönemi çok verimli bir dönem halinde geçirmek için gerekenler yapılacak. Her şeyi gözden geçiriyoruz, bütün boyutlarıyla Van’ı tartışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“VAN’DA HERŞEY DEĞİŞECEK”
Van’a geldiklerinde vatandaşların sorunlarıyla ilgilendiklerini ve burada sistemin yürümesini istediklerin de sözlerine ekleyen Atalay, “Van’da her şey değişecek, güç birliği ile Van’ı değiştireceğiz. İlk defa Van’ın sorunlarını Vanlılar dile getirecek. Şehir bir bütün halinde meselelerini yürütecek. Bir diğer konu ise danışma meclisimizin ana konu maddesi olan vatandaşlarımıza daha fazla ulaşabilmektir ve daha fazla vatandaşımızı kazanabilmektir. Bu çalışma alanı partimizin özel alanıdır, inşallah hep birlikte bunu da çözeceğiz, hiçbir kaygınız olmasın. Milletimizin verdiği bu desteği layığı ile yerine getirmek için gece gündüz çalışacağız. Elimizden geleni daha fazla yapacağız. Bir istirhamım olacak küçük işlerle uğraşmayacağız. Dedikodu gibi birbirini yıpratma konularına hiç girmeyelim, kardeşliğimiz hepsinden önemlidir. Partimiz bu manada daha güçlü olur. Biz o tür işlerle uğraşırsak kendimizi zayıflatırız. Bu tür işleri işitmek istemiyorum, gereksiz şeylerle uğraşmayalım. Biz hayırlı yolun yolcusuyuz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.

Editör: Wan Haber