Sağlık Bakanı Akdağ'ın görevden alınmasını Dadaşlar, şaşkınlıkla ve üzüntüyle karşıladı.
Başbakanın kabinede yaptığı revizyon sonucu, 11 yıldır Sağlık Bakanı olarak görev yapan Prof. Dr. Recep Akdağ'ın Sağlık Bakanlığı görevinden alınmasına şaşkınlık ve üzüntüyle tepki veren İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı A. Hadi Atalar, "Bu görev değişikliği biz Erzurumlular da hem şaşkınlık meydana getirmiş, hem de üzmüştür. Dolayısıyla Erzurum, kabinede Bakanlık düzeyinde temsil edilirken, Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın takdiriyle Sayın Bakanımız Akdağ'ın görevden alınmasının üzüntüsünü yaşıyoruz.
18 Kasım 2002'den beri aralıksız Sağlık Bakanlığı görevini başarıyla yapan ve bu göreve 4. kez atanan ilk Sağlık Bakanı unvanına sahip olan Akdağ yaklaşık 10 yıl 2 ay yaptığı görev süresi boyunca adını tarihin sayfalarına altın harflerle yazdırdı.
Yaklaşık 11 yıl aralıksız bakanlık yapan Akdağ, geçen Haziran ayında Sağlık Liderleri Forumu'nda 'Dünyanın En Uzun Süre Sağlık Bakanlığı Yapan İsmi' sıfatıyla Amerika'da onur plaketi almıştı. Akdağ, Bakanlık görevinin ilk yıllarında AK Parti hükümetlerinin her seçimde oy artırmasının en önemli nedenlerinden biri gösterilen 'Sağlık Memnuniyetinin' mimarlarından sayılıyordu. Bu haklı gurur hepimizi özellikle Erzurum halkını mutlu eden bir tablodur." Dedi.
Prof Dr Recep Akdağ'ın Dünya sağlık teşkilatları dahi yaptığınız reform, yenilik ve insanlığa hizmetinizi unutmayacağını anlatan Atalar, "Hizmetlerinize, emeklerinize ve çalışmalarınıza gönülden teşekkür etmeyi borç biliriz. Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'a sizlere bu fırsatları verdiği için ayrıca minnet ve şükranlarımızı da ifade ederken, Erzurum'a verdiği önemi bundan sonrada devam ettireceğini umut ediyoruz. Türkiye genelinde veya Erzurum ölçeğinde, Bakanımız Akdağ döneminde gerek sağlık alanında gerekse spor ve diğer alanlarda iyi bir ivme kazandırılmışken bu ayrılık zor geldi. Bakanımızın görevden alınması sanki bizleri yetim bıraktı, lakin umuyoruz ki, Sayın Başbakanımız Erzurum ve Erzurum halkına verdiği önemi ilerleyen zamanda daha fazlasıyla gösterecektir" şeklinde konuştu.
(ERZ-AT-Y)

26.01.2013 13:50:21 TSI

Editör: Wan Haber