Atakum Kavaklılar Derneği tarafından Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde tirit gecesi düzenledi.
Geceye Kavak Kaymakamı Mehmet Erhan, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, KADEF Başkanı Opr. Dr. Yılmaz Karagöz, siyasi parti, dernek ve oda başkanları da katıldı. Geleneksel hale getirdikleri tirit gecelerinin birini daha düzenlemenin ve hemşehrilerini bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Atakum Kavaklılar Derneği Başkanı Av.Altan Sökmen, "Hayatın her alanında hemşehrilerimize yardımcı v e destek olmak amacı ile kurulan derneğimiz gün geçtikçe üye sayısını artırmaktadır. Tirit gecesi gibi etkinliklerde de bir araya gelerek dayanışma örneği sergiliyoruz. Örgütlülük içinde hareket etmeye çalışıyoruz. Eğer hala ulaşamadığımız Kavaklı hemşehrimiz varsa bunları da derneğimize bekliyoruz. Bize her türlü yardımı yapan başta Metin Burma başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

"KAVAKLIYIM, BUNDAN GURUR DUYUYORUM"
Hemşehrilerini bir arada bulmuşken yaptıkları projelerden bahsetmek istediğini belirten ve bugüne kadar gerçekleştirdiği ekmek fabrikası, Hilal Kart, trafik parkı gibi projelerden örnekler sunan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Ben, Kavaklıyım. Bundan gurur duyuyorum. Hemşehrilerimle bir arada olmaktan büyük keyif alıyorum. Sizleri seviyorum, sayıyorum. Bizim bugüne kadar en büyük eksiğimiz tanıtım olmuştur. Sizleri bir arada görmüşken, yaptığımız projeleri de anlatmak istedim. Kapımın size her zaman açık olduğunu biliyorsunuz" diye konuştu.

"ASLEN VAKFIKEBİRLİ, KALBEN KAVAKLI"
"Bir arkadaşım beni, 'Aslen Vakfıkebirli, kalben Kavaklı, Atakum aşığı Metin Burma' diye tanımlamıştı" diyerek sözlerine başlayan Atakum belediye Başkanı Metin Burma ise, "Ben bunu aynen kabul ediyorum. Kalben Kavaklıyım. Sizin bir araya gelmenizin vesilesi tirit. Bu güzel tirit gecesini gerçekleştirerek bir araya getirenleri, bu güzelliğin oluşmasına katkı sağlayanları kutluyorum. Derneğiniz kurulalı daha 2 yıl olmadı ama yönetim olarak büyük başarılara imza attıklarını, Kavaklıların yoğun biçimde örgütlendiklerini görüyorum. Örgütlendiğiniz zaman güçlü olursunuz, kendinize güvenirsiniz. Siz yiğitlerin diyarında doğdunuz, büyüdünüz ama birçoğunuz geldiğiniz Türkiye'nin en hızlı gelişen, değişen ilçesi Atakum'a yerleştiniz. Bir taraftan da Atakumlu oldunuz. Size teşekkür ediyorum. Ben her zaman halkın içinde oldum, olmaya da devam edeceğim. Derneğiniz ile iyi bir uyum içerisindeyiz. Atakum'un gelişmesine büyük katkılarınız var. Sizin gibi dostlara hizmet vermekten onur duyuyorum, gururu duyuyorum" şeklinde konuştu.
(SAM-SLH-Y)

21.01.2013 10:12:01 TSI

Editör: Wan Haber