Atakum Belediyesi tarafından 2012 yılı içerisinde yapımına başlanılan ve bu yıl içerisinde halkın hizmetine sunulması planlanan Atakum Kültür Merkezi, Belediye Binası ve Kapalı Otopark ile Çatalçam Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri'nin yapım çalışmaları hummalı bir şekilde sürdürülüyor.
Çağdaş Atakum'a yakışır projeler ürettiklerini, bunların bazılarını 2012 yılında hayata geçirdiklerini, inşaatı devam eden pek çok eseri de bu yıl içinde hizmete sokmayı planladıklarını belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Yaşam Parkı, Atakent Kapalı Pazaryeri, Taflan Sosyal Tesisleri ve Halı Saha, Halk İskelesi, Altınkum Sosyal Tesisleri, Çatalçam Sahil Sosyal Tesisleri, Şantiye ve Araç Parkı, Atakum Stadı ve daha birçok eseri geçen yıl içerisinde Atakum'a kazandırdık. Bunların yanı sıra modern Atakum'a yakışır hizmet binası yapmak için harekete geçerek, belediye binası ve kapalı otopark çalışmalarını başlattık. Bu yıl içerisinde tamamlanacak ve Atakumlunun hizmetinde olacaktır. Kent yaşamının ana unsurlarından birisinin de kültür ve sanat olduğuna inanarak, kültürel değerlerinin oluşmasına, var olanın korunmasına ve sanata büyük katkılar sağlayacağına inandığımız Atakum Kültür ve Sanat Merkezimizin inşaatı da büyük bir hızla ilerlemektedir. Burayı da 2013 yılı içinde faaliyete sokmayı planlıyoruz. Öte yandan Çatalçam'da yapımını sürdürdüğümüz çok amaçlı tesislerimiz de Mayıs ayı gibi bölge halkının hizmetinde olacaktır. İlk etap çalışmalarını bitirdiğimiz Çakırlar Orman Korusu'nun da resmi açılışını yaz aylarında büyük bir şölen ile gerçekleştireceğiz. İlçemiz için yaptığımız her projenin hayata geçirilişini bir düğün günü olarak kabul edersek, Atakumlular olarak bu yıl çok düğün görecek, çok mutlu günler yaşayacağız. Bütün gayretimiz, yaptığımız çalışmalarla gelişmiş bakımından Türkiye'de ilk 3 sırada yer almayı başaran ilçemizi, daha da yukarılara taşımak içindir" dedi.
Bunların yanı sıra yıl içerisinde başta "Eko Park" ve "Hayvan Pazarı" olmak üzere birçok dev projenin daha temelini atacaklarını kaydeden Başkan Burma, "2013 bizim yatırımda ve projede zirve yaptığımız, tavan yaptığımız yıl olacaktır. Biliyoruz ki Türkiye'de herkesin gözü, kulağı Atakumdadır. Yeni projelerimizin de hayat bulmasının ardından izlemeyenler de gözlerini Atakum'dan alamayacaklardır" şeklinde konuştu.
(SAM-SLH-Y)

04.01.2013 14:34:02 TSI

Editör: Wan Haber