Marmaris'in Bayır köyünde 2 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu hayat belirtilerini kaybettiği için öldü sanılan, ancak dayısın kalp masajıyla hayata dönen Atakan Dural'ın bacaklarından birisi sakat kaldı.
Atakan Dural geçirdiği trafik kazası sonucu sol bacağı 2 santim kısa kaldı ve sol ayağında sık sık çıkma meydana geliyor. Beldibi Anadolu İmam Hatip Lisesi 1. Sınıf öğrencisi Atakan Dural tedavisi için kendisine uzanacak bir yardım eli beklerken, anne Sanen Alper oğlunun tedavisi için dağlardan topladığı kekik ve defne satarak oğlunun tedavisini yaptırmaya çalışıyor. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle 8 yaşındaki diğer çocuğunu babaannesine gönderen anne Dural, "Oğlum kaza sonrası doktorların beynine yoğunlaşması nedeniyle ayağı ihmal edildi. Tedavisi mümkün, ama tedavi ettirecek imkânımız yok. Devlet bize destek olursa, oğlum eski sağlığına kavuşacak" dedi.
İki yıl önce trafik kazası geçiren Atakan Dural ise umudunu hiç yitirmedi, aksine o yaşama dört elle sarıldı, Atakan'ı hayata bağlayansa müzik oldu. Beldibi İmam Hatip Lisesi 1. Sınıf öğrencisi Atakan Dural da eski sağlığına kavuşmayı çok istediğini belirterek, "Annemin fedakârlıkları sayesinde ve çok zor şartlarda dağdan topladığı defne ve kekik parasıyla tedavi olamayacağımı biliyorum, ama umudumu da kaybetmiyorum. Bacağımın düzeleceği ve rüzgâra karşı koşacağım günleri hayal ediyorum" dedi.
Atakan'ın durumunu Muğla Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu'yu bildiren Olumlu Yaşar Yiğit ve Ahmet Yılmaz Atakan Dural'ın evinde gerekli incelmeleri başlattılar. Atakan Dural önümüzdeki günlerde Marmaris Devlet hastanesinde heyete girecek ve hemen ardından Atakan'ın tedavisi başlayacak.
(BT-MB-İK)

24.12.2012 16:15:49 TSI

Editör: Wan Haber