Ressam Asuman Savuk Atölyesi kursiyerleri, bir yıllık emeklerinin ürünü olan eserlerini Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşturdu.
5 yılı aşkın bir süredir karakalem ve yağlıboya resim teknikleri ile farklı akımlardan deneyimlerle gelişim ve araştırmalarını sürdüren sanatçı Asuman Savuk ve arkadaşları, doğa ve insan temalı resimlerini bu sergide bir araya getirdi.
27 KURSİYERDEN 50'YE YAKIN ESER
Kursiyerleri içerisinde her meslek dalından kadınların bulunduğunu ifade eden sanatçı Asuman Savuk, sergide; atölyesinde resim eğitimi alan 27 kursiyerin 50'ye yakın çalışmasının bulunduğunu ifade etti. Serginin açılışına Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Enver Şengül de katıldı.
Şengül, çalışmalarından dolayı Savuk ve kursiyerlerini tebrik ederek, "Her biri birbirinden değerli çalışmaları kültür merkezimizde sanatseverlerle buluşturmaktan mutluyuz. Bu çalışmalar ile Küçükçekmecemizin sanatsal ve kültürel gelişiminin yanı sıra Küçükçekmeceli tüm sanatçı ve sanatseverlerin katılımıyla geniş bir sanat camiasının oluşumuna da katkı sağlanacağından şüphem yok" diye konuştu.
Karışık tekniklerle hazırlanmış eserler, 20 Şubat'a dek HKSM'de izlenebilir.
Sergide eseri bulunan sanatçı ve kursiyerler şöyle:
"Asuman Savuk, A. Ferzan Gümüştepe, Arzu Beypazar, Begüm Yüksel, Bilge Eroğlu, Didem Fis, Fatma Işıklı, Figen Sezgin, Funda Nermin Demir, Göksu Nisan Öz, Gülay İncik, Gülcan Vurçak, Gülçin Turunç, Güldane Gostalipçe, Gülnaz Panzeroğlu, Gülsün Tezelli, Gülşen Göktaş, Hande Akyurt, Hilal Aytek, İlksen Erdinç, Mücella Abdülazizoğlu, Nural Akdağ, Sevim Yıldız, Şermin Ses, Yüksel Hasgül, Yüksel Aydın."
(ET-ÖK-Y)

05.02.2013 09:47:59 TSI

Editör: Wan Haber