Ankara'nın Kalecik İlçe Jandarma Karakolu'nda görev yapan Mersinli astsubayın, aynı karakolda görev yapan bir uzman çavuşun silahından çıkan kaza kurşunu sonucu şehit olduğu iddia edildi.
Ankara'nın Kalecik İlçe Jandarma Karakolu'nda görev yapan Astsubay Yunus Uygun (26), iddiaya göre aynı karakolda görev yapan bir uzman çavuşun silahından çıkan kaza kurşunu ile şehit oldu. Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde yaşayan şehidin annesi Zübeyde Uygun, ağabeyi Ali Uygun ve kız kardeşine acı haber öğle saatlerinde askeri yetkililer tarafından verildi. Kayseri'de bulunan şehidin babasına ise acılı haber telefonla bildirildi. Acı haberin ardından şehidin evinin bulunduğu site Türk bayrakları ile donatıldı.
Şehidin ağabeyi Ali Uygun, aldıkları bilgiye göre kardeşinin aynı karakolda görev yapan bir uzman çavuşun silahından çıkan kaza kurşunu sonucu şehit olduğunu ifade ederek, "Kardeşimle uzman çavuş arkadaşı aynı odada oturuyorlarmış. O sırada birden silah ateş almış ve kurşun kardeşime isabet etmiş. Bunun sonucunda kardeşim şehit olmuş" dedi.
Şehidin 20 gün önce öğretmen olan eşi ile nikah yaptığı öğrenilirken, cenazesinin Mersin'de mi yoksa Kayseri'de mi defnedileceğine daha sonra karar verileceği belirtildi.
(KRY-CC-Y)

10.01.2013 16:30:30 TSI

Editör: Wan Haber