Güzeloğlu, proje kapsamında yapılan Alaköprü Barajı ile deniz geçişi isale hattı inşaatında incelemede bulundu. Projenin 3 etaplı olduğunu ve her aşamanın da birbirine paralel olarak büyük bir hızla devam ettiğini kaydeden Güzeloğlu, söz konusu projenin hem tarihi hem de yöntem olarak Türkiye'de ve dünyada ilk defa uygulanacağını vurguladı. Güzeloğlu, "Bu yöntemle Alaköprü Barajı'nda biriken su, önce pompa istasyonuna, oradan da şu an bulunduğumuz deniz geçişinden 80 bin 150 metre uzunluğundaki borular ile yavru vatana ulaşacak." diye konuştu.
 
Söz konusu boruların Taşucu'nda üretildiğini ifade eden Güzeloğlu, "Bu borular, denizin sığ noktalarında beton menfezler deniz dibine yerleştirilecek. 160 santimetre çapında polietilen özelliğindeki bu borular, bir müddet sonra açık ve derin alanda askılı sisteme geçecek. Dünyada ilk defa uygulanan bir yöntemle deniz yüzeyinden askılı sistem ile boruların içinden can suyunu yavru vatana göndereceğiz." dedi.
 
Şu anda boru imalatının yüzde 90'ının tamamlandığının altını çizen Güzeloğlu, "Kalan kısımların da üretimi büyük bir hızla devam diyor. Önümüzdeki hafta ilk boruyu yerleştirme işlemini gerçekleştireceğiz. İnşallah haftaya buraya geleceğiz ve bu tarihi olaya tanıklık edeceğiz." ifadesini kullandı.
 
Alaköprü Barajı'nın inşasının da bu projenin en önemli ve en büyük yatırımlarından biri olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, "Barajımız da fiziksel tamamlanma açısından yüzde 90'ları aştı. Adeta tamamlandı diyebiliriz. Çok az ve büyük olmayan işleri kaldı. Sözümüz olan 2014 Mart'ına yetiştireceğiz." diye konuştu.
Editör: Wan Haber