İki bin yıl öncesine ait aşk, entrika ve rüşvet olaylarının anlatıldığı Kepez Belediye Tiyatrosu'nun sahnelediği 'Aspehdos Güzeli' adlı iki perdelik komedi oyununu 800 sanatsever izledi.
Oyunun Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'ndeki (EBKM) gala göstemini Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepez meclis üyeleri, muhtarlar ile 800'e yakın tiyatro sever izledi.
Başkan Tütüncü galada yaptığı konuşmada, göreve geldiği ilk gün itibariyle kültür ve sanat etkinliklerinin bu kentte gelişmesini istediğini dile getirerek, bunun içinde ilk olarak Kepez Belediye Tiyatrosu'nu güçlendirdiğini söyledi. Bir yıl gibi kısa bir süre içinde son derece modern bir kültür merkezi inşa ettiklerini ifade eden Başkan Hakan Tütüncü, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde bugün KBT'nin 5 farklı oyun ile sahne aldığını söyledi. Başkan Hakan Tütüncü, 2013 yılı içinde KBT'nin hedefinin 75 bin tiyatro severe ulaşmak olduğunu kaydetti.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, seçim vaadi olarak 41 proje sözü verdiklerini ve bu gün itibariyle 39 tanesini yerine getirdiklerini söyledi. Kepezpark Varsak ile Kongre ve Sergi Sarayı'nı bu yıl içinde hizmete açacaklarını dile getiren Başkan Tütüncü, Kepez'in bu projelerle birlikte Antalya'nın yeni yüzü olacağını kaydetti.
Bu dev projelerle birlikte kültür ve sanat etkinliklerine de büyük yatırımlar yaptıklarını ifade eden Başkan Hakan Tütüncü Aspendos Güzeli, Barışa Maya Nasrettin Hoca, Hacıyatmaz, Buzlar Çözülmeden ve Yunus Emre Aşk Ateşi gibi oyunları sahneleyen Kepez Belediye Tiyatrosu'nun Yahya Kemal'in hayatını anlatan tek kişilik 'Kendi Gök Kubbemiz' isimli oyunu. Nisan ayında seyirciyle buluşturacağını müjdeledi.
Başkan Hakan Tütüncü, başta KBT Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli olmak üzere tüm oyuncuları kutlarken, Yönetmen Hüseyin Erdoğan'a teşekkür plaketi takdim etti.
(SK-Y)

21.01.2013 12:40:44 TSI

Editör: Wan Haber