Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2 yıl önce ünlü turizimci Ahmet Bayer'in villasının terasından düşmesi sonucu hayatını kaybettiği ileri sürülen 2003 yılı Miss Model Of The World yarışması birincisi Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili davanın görülmesine devam edildi. Villanın sahibi Ahmet Bayer, açılan soruşturma sonucu yalancı tanıklık yaptığı nedeniyle mahkemeye çağrıldı.
21 Temmuz 2010 tarihinde İş adamı Ahmet Bayer'e ait villanın balkonundan şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden manken Aslı Baş davası Bodrum 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edildi. İlk duruşmanın aksine İş adamı Ahmet Bayer 2. duruşmaya katılmadı. İş adamı Ahmet Bayer'in mahkemeyi yanıltma suçundan yargılanmasına devam edildi. Ahmet Bayer ile oğulları Hakan ve Volkan Bayer hakkında mahkemeyi yanıltma suçundan Bodrum 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya manken Aslı Baş'ın babası Mehmet Baş ile avukatı Fahri Sefa Küpçü katıldı. Olayla ilgili Nilgün Okur'da mahkemeye yalancı tanıklık yapmaktan suçlanıyor.
Aslı Baş'ın babası Mehmet Baş duruşma adliye çıkışında gazetecilere kızının asla alkol ve uyuşturucu madde kullanmadığını bunun adli raporlarda da kanıtlandığını ve adalete güvendiğini söyledi. Duruşma 12 Mart tarihine ertelendi.
Aslı Baş'ın avukatı Fahri Sefa Küpçü, "Yalan tanıklık ile ilgili dava sürüyor. 12 Mart'ta ertelendi. Bu davaya sebep olan ifadeler kamoyunu ilk etkileyen ifadelerdi. İnsanlar uzun süre Aslı Baş'ın alkollü hatta uyuşturucu madde alarak atladıklarını düşünmüşlerdi. Burada yalan tanıklıkla ilgili yargılama neticesinde verilecek karar ağır ceza mahkemesinin vereceği kararı doğrudan etkileyecek" dedi.
Aslı Baş'ın Babası Mehmet Baş ise, "Başından beri kızımın intihar edecek biri olmadığını söyledim. Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum. Türk hakim ve savcılara güveniyorum. İstedikleri kadar alkol aldı desinler raporlarda kanıtlandı. Alkolde almamış depresyon ilacı da uyuşturucuda almamış bu adli kurumun açıklaması"ifadelerini kulandı.
Nilgün Okur'un Avukatı Atilla Kaan da, yaptığı açıklamada, olay nedeniyle Aslı Baş'ın ölümünden üzüntü duyduklarını ancak olayın yanlış yönlendirildiğini söyledi. "Kamuoyunda biz suçlu insanlar gözüküyoruz, tanıklarımız yalancı tanık olarak gözüküyor. Bu gün Nilgün hanım Amerikada profesör olan bir hanımefendidir. Amerikan sistemini çok iyi tanıyan bir insandır" dedi.
(EA-MB-YHY-Y)

07.02.2013 18:15:11 TSI

Editör: Wan Haber