Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2 yıl önce ünlü turizmci Ahmet Bayer'in villasının terasından düşmesi sonucu öldüğü ileri sürülen 2003 yılı Miss Model Of The World yarışması birincisi Aslı Baş'ın ölümü ile ilgili dava, Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Sabah saatlerinde başlayan duruşmaya ara verildi.
Duruşmaya Muğla Cezaevi'nde tutuklu bulunan Volkan Bayer, tutuksuz sanıklar Ahmet Bayer, Hakan Sadi Bayer, Murat Umivol ile manken Aslı Baş'ın annesi Müyesser Baş ve babası Mehmet Baş da katıldı. Duruşma tutuklu ve tutuksuz sanıkların kimlik tespitinin yapılması ile başladı. Bir suçu gizlemek veya delilleri gizlemek, değiştirmek suçlamaları ile yargılanan sanıklar için duruşma salonuna Bodrum'da olayın geçtiği otelin maketi getirilerek, anlatımlar ve sorular bu maket üzerinden gerçekleştirildi. Mahkeme Başkanı Fahrettin Gültekin, Ahmet Bayer'in rahatsızlığı nedeniyle yanında hemşire bulundurması talebini kabul etti.
Önce yaklaşık 28 sayfadan oluşan iddianame okundu, daha sonra Aslı Baş'ın arkadaşı olduğu belirtilen turizmci Ahmet Bayer'in oğlu tutuklu sanık Volkan Bayer'in ifadesi alındı. Volkan Bayer ifadesinde, "Olay gecesi bir aile dostumuzun yemeğinden geldik. Aslı Hanım o gece biraz sinirliydi. Otelin hemen üst katında bulunan merdivende başı ellerinin arasında oturuyordu. Yarım saat kendisi ile görüştük. Moralinin bozuk olduğunu söylüyordu. Odama geçtim. Bir süre sonra bir ses duydum, Aslı Hanım'ın yerde kanlar içinde yattığını gördüm" dedi.
Baba Ahmet Bayer ise, manken Aslı Baş ile birlikte olduğunu ve evlenmek istediklerini belirterek, "Olay gecesi bir aile dostumuzun yemeğinden geldik. Aslı benden uzak duruyordu. Yanıma çağırdım. Bir süre konuştuk. Bana aile dostumun 19 yaşındaki kızı ile ilgili bazı şeyler söyledi. Ben de kendisine bunların doğru olmadığını söyledim. Onun daha 19 yaşında genç bir kız olduğunu söyledim. Benim kendisi ile evleneceğimi, bunun için başkalarına itibar etmemesi gerektiğini söyledim. Morali ve psikolojisi bozuktu. Ağabeyini çağırdığını söyledi bana. Taksi çağırdığını söyledi. Ben bu sırada kendisine daha önce İstanbul'da kendisine yardımcı olan bir psikologa tekrar gönderebileceğimi söyledim. Aradan bir süre geçtikten sonra bağırarak 'Ağabeyime değil intihar etmeye gidiyorum' diyerek hızla koştu. Ve aşağıya kendisini bıraktı. Fezlekedeki iddiaların tek bir kelimesi gerçeği yansıtmıyor, tek bir kelimesi doğru değil, tamamı hayal ürünü bir senaryodan ibarettir" diye konuştu.
Öğleden sonra devam edilmek üzere duruşmaya ara verildi.
(BT-İK-CC-Y)

15.02.2013 13:01:01 TSI

Editör: Wan Haber