Van Adalet Sarayı önünde bir açıklama yapan Mazlum-Der Van Şube Başkanı Yakup Aslan, son günlerde basında yer alan ve toplumun değişik kesimlerine mensup kişilerin yasa dışı dinlenmesinin hukuksuz ve ahlaksız olduğunu söyledi. Aslan, “Toplumun değişik kesimlerine mensup iş adamı, siyasetçi, gazeteci, yazar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin hayali bir terör örgütü soruşturması kapsamında dinlenerek, iletişimlerinin kayıt altına alındığı iddia edilmiştir. Adli sistemin kullanılarak adı geçen hak ihlallerine göz yuman ve bu ihlalleri yapan tüm adli ve idari çalışanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılması dışında, hukuk sisteminde acilen gerekli önlemler de alınmak suretiyle evrensel insan hakları kapsamında yer alan temel hak ve özgürlüklerin hayata geçirilmesi sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.


Mazlum-Der Van Şube Başkanı Yakup Aslan, M. Fatih Yoksul adlı esnafla birlikte yasa dışı dinlemelerle ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Kişinin mahrumiyetini dahi dinlemelerinin insani ve ahlaki olmadığını ifade eden Aslan, “Yasal olmayan ve 3 yıl boyunca mahkeme kararıyla dinlendiği söylenen ve hayali bir suç örgütüyle ilişkilendirilerek, bizim bütün mahremiyetimizi dinlemeleri ve kamuoyuna deşifre etmeleri nedeniyle suç duyurusunda bulunuyoruz. Bunun takipçisi olacağız. Ümit ederim ki bunun önü engellenir. Hiçbirimizin mahremiyeti güvenlik altında değil. Yani bizim mahrem olarak gördüğümüz, herkesten gizli olarak tuttuğumuz, çoluk çocuğumuzla konuşmalarımızı bile 3 yıl boyunca tutup kayıt altına almaları, büyük bir insanlık ayıbıdır” dedi. 


Başkan Yakup Aslan ve M. Fatih Yoksul, açıklamanın ardından Van Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulundu.

Editör: Wan Haber