Danışma Kurulu toplantısında konuşan Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan, bölgede devam eden operasyonlara vurgu yaparak, huzurun gelmesi için çaba sarf ettiklerini kaydetti. Aslan, ayrıca zarar gören vatandaşlara hükümetin destek vereceğini belirtti.

Burhan Ergin – Wan Haber

AK Parti İpekyolu İlçe Meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıya İl Başkanı Zahir Soğanda, İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan, Kadın Kolları Başkanı Nalan Cacim, Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu, Edremit İlçe Başkanı Halis Bayramoğlu ve parti üyeleri katıldı. 

Toplantıda ilk söz alan Kadın Kolları Başkanı Nalan Cacim, vatandaşların sorunları çözmek için çalışmalarının devam ettiğine vurgu yaparak, “Biz sadece seçim süreci çalışmalarımızı yürütmüyoruz. Seçimlerden sonrada vatandaşlarımızın sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Bu zamana eşi hapishanede olan kadınlarımıza maaş bağladık. Bunun yanında mağdur kadınlarımıza da yardımlarımız oldu. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah bundan sonra daha çok katkı sunacağız. Partimizin tüm kademeleriyle birlik içinde hareket edeceğiz” dedi.

Daha sonra söz alan Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan ise, teşkilat olarak çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, ‘Teşkilat bir bütündür ve biz AK Parti olarak bütün teşkilatımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hamdolsun yaptığımız çalışmalarla istediğimiz noktaya geldik. Tabi ki Allah nasip ederse gelecek seçimlerde yüzde 50-60’lara geleceğiz. Ancak o zaman AK Parti istediği yere gelir. Şuan seçimler bitti ama biz durmadan çalışıp, halkımızın bütün sorunlarıyla ilgileneceğiz. Şuan teşkilat olarak yoğun bir çalışmanın içine girmiş bulunmaktayız. Bundan sonra inşallah çok farklı çalışmalar içerisinde olacağız’ dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde devam eden operasyonlara değinen Aslan, zarar gören esnafa Hükümetin destek vereceğini açıkladı.


ASLAN: KEPENK KAPATMAKLA, HENDEK KAZMAKLA BİR YERE VARILMAZ 
AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan, hendek kazmakla, kepenk kapatmakla bir yere varılamayacağını belirterek, operasyonlar nedeniyle birçok vatandaşın göç ettiğini hatırlattı. Aslan, ‘Şuan bölgemizin bazı illerinde operasyonlar sürüyor. Operasyonlarda zarar gören birçok insan ilimize göç etti. Zarar gören vatandaşlarımıza AK Parti sonuna kadar destek verecek ve yanında olacaktır. Elimizden ne geliyorsa hem valilik nezdinde hem de ilçe kaymakamlık nezdinde yardımcı olacağız. Teşkilat olarak da üzerimize düşeni yapıyoruz. Şuan birçok kişiye yardımlarımız devam ediyor. Bölge itibariyle Doğu ve Güneydoğunun yüzde 90’ı Kürt halkı temsil ediyor. Bu bizim için çok önemlidir kepenk kapatmakla, hendek kazmakla, bomba yerleştirmekle bir yere varılmaz. Artık bu bölgenin huzura ihtiyacı vardır.  Biz bunun için gayret sarf ediyoruz. Allah nasip ederse huzur er veya geç gelecektir. Biz AK Parti olarak huzurun gelmesi için genel merkezimizle, Başbakanımızla, Cumhurbaşkanımızla görüşmeler yapıyoruz. İnşallah eski huzura tekrar döneceğiz. Ama karşımızdaki siyasi partilerinde duyarlı olması gerekiyor’ ifadelerini kullandı.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

 

Editör: Wan Haber