Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Sevgililer Günü'nü İzmirliler'le kutladı. Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi önünde düzenlenen etkinliklerle, Alsancak sevgililerin adresi oldu.
Ümit Yaşar Oğuzcan, Attila İlhan, Özdemir Asaf, Cemal Süreya, Edip Cansever ve aşkı anlatmış diğer şairlerin unutulmaz dizelerin yazılı olduğu mektupları sevgililere veren Başkan Tartan, sevginin ve aşkın sonsuz olması dileklerinde bulundu. Başkan Tartan, çiftlere kurabiye de ikram ederek bir ömür sürecek tatlı muhabbeti vurguladı. Sevginin olduğu her günün anlamlı olduğunu vurgulayan Başkan Tartan, Sevgililer Günü'nü kutlayarak şunları söyledi: "Ben sadece kendi yaşamımda değil yerel yönetim anlayışında da ilk sıraya sevgiyi koyuyorum. İnsan sevgisi, ülke sevgisi, Cumhuriyet sevgisi, Atatürk sevgisi Dünyayı döndüren şeyin sevgi olduğunu görebildiğimiz zaman çok daha mutlu, çağdaş, hoşgörü ve barışın hakim olduğu bir geleceğin de kapıları açılacaktır. Ama bugün bir fırsat, sevgiyi bir kez daha dile getirmek için tatlı bir bahane de oluyor. Bu yüzden böyle özel günlerde de sevgiyi dile getirmek, paylaşmak lazım."
Kültür Merkezi'nin önüne yerleştirilen dev panoya, sevgililer aşklarını kazıdı. 'Aşkını ilan et' sloganıyla sevgilileri davet eden panoda aşklar ölümsüzleşti. Panonun hemen yanındaki balonlardan oluşan kalp çerçeve ise, sevgililerin günün anısını yaşatacakları bir tabloya dönüştü. Aşk şarkılarının söylendiği mini sokak konseri de duyguların tercümanı oldu. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki etkinlikler gün boyu devam etti.
(HK-ERG-Y)

14.02.2013 15:04:04 TSI

Editör: Wan Haber