Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, Adana'nın 17 mahallesi ile Vilayet civarındaki tren köprüsü altını su baskınlarından kurtaracak ana kolektör çalışmalarında Denizli-Mithatpaşa bölgesine kadar geldi.
Çalışmaları yerinde denetlemek için Denizli Mahallesi'ne giden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz'den bilgi aldı.
Ana baks çalışmalarının yapıldığı alana kadar inen ve çalışmaların ne zaman biteceğini soran Zihni Aldırmaz, "Buradaki ana kolektör batı arıtmadan geliyor, Vilayet civarındaki tren köprüsü altına kadar devam edecek. Çalışma bittiğinde her yağmurda sular altında kalan 17 mahalle ile tren köprüsü altında su baskını yaşanmayacak. ASKİ yöneticileri de burada. Hepsi fedakarca çalışıyor. Gelecek kış, yağmurlu bir günde tren köprüsü altına gazeteci arkadaşlarımı çağıracağım ve onlarla çay içeceğim. Herkes görecek ki bir damla bile su birikmeyecek" dedi.
Görevde olduğu 2.5 yılda 105 kilometre ana kollektör yaptıklarını anlatan Zihni Aldırmaz, son 10 yılda Adana'da 152 kilometre ana kolektör yapılabildiğine dikkat çekti.
Zihni Aldırmaz, Adana'da yağmur suyu ve kanalizasyon sistemini ayırma çalışmalarının devam ettiğini bu çalışmayı en kısa sürede tamamlamayı planladıklarını belirtti.
Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nın da devamının yapılacağını ve otogar arkasından D-400 Karayolu'na bağlayacaklarını kaydeden Zihni Aldırmaz, mahalle sakinleriyle de sohbet etti ve sorunlarını dinledi.
Bu arada, çalışma alanına gelen Mithatpaşa Mahalle Muhtarı Cengiz Şen ile Sakarya Mahalle Muhtarı Haşim Karen de yapılan hizmetlerden dolayı Zihni Aldırmaz'a teşekkür etti.
(ADN-Y)

19.02.2013 11:01:10 TSI

Editör: Wan Haber