Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen 'Askıda Ekmek' projesi kapsamında toplanan bağışlarla alınan ekmekler, ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.
Edirne Belediyesi başlattığı bir sosyal sorumluluk projesi olan 'Askıda Ekmek' projesi sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlar, anlaşmalı fırınlara giderek buradan ücretsiz ekmek alabiliyor. Hayırsever vatandaşların desteği sayesinde giderek büyüyen proje kapsamında 1 haftada 200 ihtiyaç sahibi vatandaş, toplanan ekmekleri evlerine götürüyor.
İLK EKMEK ALIŞVERİŞİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI TANRIKULU'NDAN
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, anlaşma yapılan fırın sayısının 3'e yükseldiğini belirtti. Bugün anlaşmanın sağlandığı Kıyık semtindeki fırına giderek ekmek alışverişi yapan Tanrıkulu, ilk ekmeği de askıya asmış oldu.
2 FIRINDA BİR HAFTADA 200 EKMEK İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA ULAŞTIRILDI
Edirne Belediyesi olarak sosyal ve kültürel işlerde her zaman yenilik yapma gayreti içinde olduklarını ifade eden Tanrıkulu, "Biz bu hayır işlerinde insanların onurunu kırmadan, onları rencide etmeden bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Burada asıl olan fırıncı arkadaşların bize desteği. Bu üçüncü fırınımız. İki fırında bir haftada 200'e yakın ekmek askıda toplandı. Gelen vatandaşlar 4 ekmek parsı veriyor, 3 ekmek alıyor. Böylelikle ekmeklerin bir tanesi askıda kalıyor. İhtiyacı olan da ekmeği alıyor. Bu Osmanlı döneminden kalma bir gelenek" dedi.
Edirne Ekmek İmalatçıları ve Unlu Mamuller Derneği Başkanı Yılmaz Cambaz ise merkezde kayıtlı 45 fırın olduğunu ve bu anlaşmalı olan fırın sayısını yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi. İhtiyaç sahibi insanlara hizmet edecek olmanın verdiği mutluluğu yaşadıklarını kaydeden Cambaz, "Madem biz bu işletmeleri buraya açtık gereksinimi olan insanlar da gereken yardımı yapacağız" dedi. İşletmeci Ahmet Ak ise projeyi her zaman destekleyeceklerini söyledi.
Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu hijyen ve fırın bakımı konusunda da denetimlerinin sürdüğünü belirterek önümüzdeki günlerde engelli vatandaşlara yönelik yeni projeler de hayata geçireceklerini söyledi.
(ORA-ÖK-Y)

18.02.2013 15:55:26 TSI

Editör: Wan Haber