Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki askerlik şubesinde yangın ve baskına karşı tatbikat yapıldı.
Elbistan Askerlik Şubesi personelinin bilinçlenmesi ve yeni göreve başlayan özel güvenlik elemanlarının reflekslerini ölçmek amacıyla Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı, Elbistan Askerlik Şubesi, Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Elbistan İtfaiye Müdürlüğü ortak bir baskın ve yangın tatbikatı yaptı.
Senaryo gereği askerlik şubesine baskın yapılırken, aynı zamanda yangın çıktı. Özel güvenlik görevlileri; jandarma, emniyet ve itfaiyeyi arayarak ihbarda bulunması üzerine şubeye gelen jandarma ve polis ekipleri, özel güvenlik elemanlarıyla birlikte baskına müdahale ettiler. Tatbikat gereği çıkan yangın da İtfaiye Müdürlüğü personeli tarafından söndürüldü. Baskın ve yangında yaralananlar ise sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Tatbikat sonunda şube personeline ve özel güvenlik elemanlarına yangına nasıl müdahale edileceği konusunda uygulamalı kısa bir eğitim verildi.
Elbistan Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Uğur İnce, "Tatbikatta görev yapan tüm birimlerimize teşekkür ediyorum" diyerek, tatbikatın başarılı bir şekilde sonuçlandığını söyledi.
(OZR-Y)

10.12.2012 17:03:11 TSI

Editör: Wan Haber