Gökhan Özdağ'ın haberi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla 2009 yılı Aralık ayında Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndaki 8 'kozmik oda'ya girilmişti. Buradan alınan 15 bilgisayara ait hard disklerin üzerinde incelemesini tamamlayan Savcı Mustafa Bilgili, dokümanların üst düzey güvenlikle korunmasını istedi.

Bu kapsamda 'kozmik oda'dan çıkan ve deşifre edilen belgelerin "gizli gizli" koduyla şifreli ve kırmızı mühürlü kasalarda saklanması talimatı verildi. Belgelerin bazıları Ankara Adalet Sarayı'nın yüksek güvenlikli mahzeninde muhafaza altına alındı. Bazı hassas belgeler ise üzerine kırmızı mühür basılarak Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nün özel birimine saklanmaya başlandı. Öte yandan 3 yıldır devam eden soruşturmada binlerce veri ve suikast listelerine ulaşılırken şifreleri kırılamayan dosyalar için de özel bir ekip kurulduğu belirtildi.

Ankara Emniyetine bağlı ekibin şifreli bazı dosyaları deşifre etmeye çalıştığı ve soruşturmanın buna bağlı olarak genişletilebileceği öğrenildi. 2009 yılında başlatılan soruşturmada iddianamenin yazımının uzun sürmesinin de bundan kaynaklandığı belirtiliyor. Kozmik bilgiler, Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı'nda saklanıyordu. Buraya girildikten sonra 16 bölge başkanlığından 11'i kapatılmıştı.

Kaynak: TÜRKİYE GAZETESİ

Editör: Wan Haber