Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait CASA tipi bir uçak, Yalvaç ilçesi Kırkbaş köyü yakınlarında düştü. Olay yerine ulaşan Hava Kuvvetlerine ait helikopterdeki mürettebat, düşen uçaktaki 2'si pilot 1’i teknisyen 3 kişinin şehit olduğunu bildirdi.

ISPARTA VALİSİ: KARADAN ULAŞIM ZOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, "Enkaza ulaşmak son derece güç. Arkadaşlarımız karadan enkaza ulaşmak üzere. Kara Kuvvetlerinden bir helikopter olaydan kısa bir süre sonra enkaza ulaştı. Ben de yoldayım bölgede yoğun sis var, yağış var ve çamur var. Karadan da enkaz bölgesine yol yok. İş makineleri yol açmak için çalışıyor. Ben de biraz sonra enkaz bölgesine ulaşmış olacağım. Olayın tam nedenini bilemiyoruz" dedi.

TSK: "Uçağın enkazı saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde bulundu"

Türk Silahlı Kuvvetleri, saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde düşen uçağın enkazına ve 3 personelin naaşlarına ulaşıldığını bildirdi.

TSK'dan yapılan açıklamada, "17 Ocak 2018 tarihinde 11.03’te konuşlu bulunduğu Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50 civarında radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. Saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağımızın enkazına ve üç kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır.

Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet değerli aile fertlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz" ifadesi kullanıldı.(İHA)

Editör: Wan Haber