İzmir'de kadınları kullanarak askeri belgeleri ele geçiren suç örgütüne yönelik soruşturmada, yaklaşık 2 bin sayfalık iddianame tamamlandı.
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne iki yıl önce gelen ihbar mektubuyla başlayan soruşturmada, Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir marina sahibi olan işadamı B.Ö. ile 25 yaşındaki üniversite öğrencisi N.K. adlı kızın bilgisayarlarında askeri kozmik bilgiler, subay kıyafeti, şantaj amaçlı kullanıldığı düşünülen askerlere ait görüntüler ve üst düzey subayların kimlik bilgileriyle diğer birçok belge ele geçirilmişti. Genelkurmay Başkanlığı, bu bilgilerin birçoğunun "çok gizli" olduğunu kabul etmişti.
Soruşturmayı yürüten, TMK 10. maddeyle görevli Cumhuriyet Savcısı Zafer Kılınç'ın, iddianameyi hazırlayarak İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunduğu öğrenildi. İncelemek için 15 gün süresi bulunan mahkemenin, iddianameyi kabul ederek ilk duruşma için tarih vermesi bekleniyor. 58'i muvazzaf asker 92 tutuklunun bulunduğu operasyonla ilgili iddianamede, 343 kişinin sanık olarak yer aldığı öğrenildi. Duruşmaların, sanık sayısının çokluğu sebebiyle Aliağa ilçesi Yenişakran Cezaevi Kompleksi içinde yeni yapılan duruşma salonunda görüleceği tahmin ediliyor.
(HK-ÖK-Y)

08.01.2013 15:31:59 TSI

Editör: Wan Haber