Kayseri Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından Şırnak Türküsü'ne klip çektiklerini söyleyen Dernek Başkanı Bekir Akbulut, "Bu klip asker uğurlamalarına bir örnek olacak" dedi.
Kayseri Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından, Suat Altın İnşaat'ın sponsorluğunda, Aşık Galip Güler'in Şırnak Dağları Türküsü'ne klip çekildi. Çekilen klibin yayınlanması öncesinde düzenlenen basın toplantısına İl Kültür Müdürü İsmet Taymuş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, klipte şehidin annesi rolünde oynayan Ebru Ütük, şehit asker rolünde oynayan Mustafa Karagöz, asker rolünde oynayan Fatih Altay ve yapımcı Hamit Tohidifar katıldı.
Toplantıda, klibin çekimlerine katkıda bulunan Suat Altın İnşaat'a Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan tarafından plaket verildi.
Plaket takdiminden sonra konuşan Kayseri Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Bekir Akbulut, "Bu klip ile şehit olan askerler ve aileleri arasında yaşananları, şehitlerin ne kadar güzel bir mertebeye ulaştıklarını göstermeye çalışacağız" diye konuştu.
Akbulut, klipte şehit olan Mahmut'un nasıl askere gönderildiğinin de yeraldığını belirterek, "Günümüzde asker uğurlamalarında insanın hoşuna gitmeyen ve bizim kültürümüze yakışmayan görüntüler oluyor. Bu klip ile bir evladın askere nasıl uğurlandığı da örnek bir şekilde gösterilecek" dedi.
(AÖ-Y)

06.01.2013 14:40:58 TSI

Editör: Wan Haber