Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanlığı üyeleri, Dinar ilçesinde gerçekleştirilen asker uğurlama gecesine katıldılar.
Katılımın yoğun olduğu programda askerlerle beraber vakit geçirmenin bu kutlu günlerinde onlarla beraber olmanın gururunu birlikte yaşadıklarını kaydeden Başkan Emre Burak Tağ, Türk Milleti'nin kalbinde asker ocağının her zaman farklı bir yeri olduğunu söyledi. Askere giden gençlerin annelerinin yüzyıllardan beridir evlatlarına kına yakarak gönderdiğini hatırlatan Tağ, "Kültürümüzde önemli bir yere sahip olan askerlik ocağı, peygamber ocağı da olarak nitelendirilir. Türk Milleti'nin evlatları askere gitmeyi bir borç olarak görmekle birlikte yapılması gereken en kutsal görevlerden birisi olarak görür ve askere adeta bir düğün gibi eğlence, coşku ile uğurlanır. Ben askere bütün asker kardeşlerimin vatani görevlerini tez elden yapıp burunları bile kanamdan ailelerini kavuşmasını diliyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Afyonkarahisar İl Başkan Emre Burak Tağ ve yönetim kurulu üyeleri asker adaylarına Kur-an'ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye ettiler.
(MK-GC-SK-Y)

04.02.2013 16:14:36 TSI

Editör: Wan Haber