Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 1993/1 tertip olarak askere gidecek olan 540 gence kına gecesi düzenlendi. Sorgun AK Parti Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, askere gidecek oğlu Tarık Şimşek'e kendi eliyle kına yaktı.
Sorgun Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen kına gecesine, İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Murat Demir, asker adayları ve çok sayıda asker yakını katıldı.
Gecede asker adaylarına Sorgun Belediyesi tarafından Türk bayrağı, ajanda ve kalem hediye edildi. Anadolu'da 'adanmış olmanın bir işareti' olarak kabul edilen 'Kına' geleneğinin, genellikle 'Vatana kurban olsun diye' asker adaylarına, 'Allah'a kurban olsun diye' kurbanlık koçlara ve 'Bir ömür birlikte geçirip, eşi ile hiç ayrılmasınlar diye' evlenecek gelinlere kına yakıldığını belirten Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek "Vatana hizmet için asker uğurlama üzere bugün burada toplandık. Gururla iftiharla vatana olan hizmetinizi yerine getireceksiniz. Bu bir nöbettir. Sizin büyükleriniz bu görevi yerine getirdi. Şimdi bu görev sizindir. Ben bugün burada askere gidecek olan bütün gençlerimizi kutluyor, sağlıkla gidip, sağlıkla gelmelerini temenni ediyorum" dedi.
Daha önceki yıllarda askere gidecek olan gençlerin kendi aralarında bir takım eğlenceler düzenleyerek askere uğurlandığını belirten Sorgun İlçe Kaymakamı Levent Kılıç "Sorgun'da birlik ve beraberliğimiz göstermek adına böyle bir gece düzenlendi. Her yıl askere gidecek olan gençler sadece halay çekerek askere uğurlanıyordu. Bu yıl hep beraber olalım, birlikte olalım istedik. Bu yıl Sorgun genelinde toplam 540 gencimiz askere gidecek. Şu anda çok duygulu bir ortamda bulunuyorum. Ben askere gidecek olan gençlerimizin hepsini hayırlı gidip hayırlı gelmelerini temenni ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından dua ve tekbirler eşliğinde Kaymakam Levent Kılıç ve Belediye Başkanı Ahmet Şimşek tarafından asker adaylarına kınaları yakıldı. Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek askere gidecek olan oğlu Tarık Şimşek'in kınasını kendi eliyle yaktı. Başkan Şimşek oğluna kına yakarken duygu dolu anlar yaşadı.
Gecenin sonunda ise Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve Garnizon Komutanı Murat Demir askere gidecek gençler ile halaylar çekip gönüllerince eğlendiler.
Erzincan 59. Topçu Alayında vatani görevini yapacak olan 20 yaşındaki Ahmet Başak, askere gideceği için çok mutlu aynı zamanda heyecanlı olduğunu belirtti.
İzmir Gaziemir'de acemi birliğini tamamlayacak olan AK Parti Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'in oğlu Tarık Şimşek ise, her arkadaşının yaptığı gibi vatani görevini yapacak olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
(RY-ZB-Y)

01.02.2013 14:36:27 TSI

Editör: Wan Haber