Tiyatro oyunu "Aşka 103 Adım" seyirci karşısına çıktı. Tiyatroseverlerin ilgi gösterdiği oyunu Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da izledi.
Rollerini Özge Özberk, Bülent Seyran, Umran Ertok ve Suna Keskin'in paylaştığı 'Aşka 103 Adım' adlı tiyatro oyunu, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde seyirciyle buluştu. Geçen günlerde galası gerçekleştirilen oyun; yeni evli bir çiftin Cihangir semtinde bir çatı katındaki küçücük evlerinde daha ilk haftadan zedelenen evliliğine ayna tutuyor. Yirmi yıldır Dünya Tiyatrosu'nun büyük yapıtlarını Türk seyircisiyle buluşturan Tiyatrokare'nin yeni oyunu; seyirciyi hem güldürüyor hem de düşündürüyor. Amerikan Tiyatrosu'nun önemli oyun yazarlarından Neil Simon'un yazdığı bu aile komedisini uyarlayan ve Türk seyircisiyle buluşturan isim Nedim Saban oldu.

YALNIZ TİYATROYLA İLGİLENİYORUM
Ünlü oyuncuların performanslarıyla ilgi odağı olduğu oyun; aşka inananlara umut aşılıyor. İki perdelik oyunda, sahne ışığıyla ve oyunculuğu ile ilgi toplayan ünlü oyuncu Özge Özberk, oyunun iki zıt karakterin yaşamına ışık tuttuğunu ifade ederek şu aralar yalnızca tiyatro ile meşgul olduğunu başka bir proje ile ilgilenmediğini ifade etti.
Büyük bir aşkla evlenen bir sanatçı kız ve avukatın, daha ilk haftadan uçuruma sürüklenen evliliğini Cihangir'deki tek göz oda, iyi niyetiyle sürekli boy gösteren bir kayınvalide, soğuk kış gününe rağmen çatıdan sızan rüzgar ve kendi evine giremediği için aşkın ortasından geçen bir komşu, ekonomik sıkıntılar ve kültürel çatışmalarla içinden çıkılmaz hale gelen ilişkisine dikkat çekiliyor.
"Evlilik aşkı öldürür mü" sorusunun ele alındığı bu kahkaha tufanı, hem kalpleri ısıtıyor hem de her şeye rağmen aşka inanan insanlara umut aşılıyor.
(ET-HO-Y)

25.01.2013 09:49:40 TSI

Editör: Wan Haber