Akçakale ilçesinde yaşayan 95 yaşındaki İmam Kaçkan'ın, çocuklarının çocukları ve onların çocuklarıyla yaklaşık 600 torunu var.

İlçeye bağlı Ekinyazı Mahallesi'nde eşi Side Kaçkan'la mutlu bir hayat süren Kaçkan, 25 yıl din görevlisi olarak çalıştıktan sonra 1975'de emekli oldu. Genç yaşta iki evlilik yapan Kaçkan'ın ilk eşi Meryem Kaçkan ise 20 yıl önce hayatını kaybetti.

En büyüğü 70, en küçüğü 25 yaşında 10'u kız olmak üzere 17 çocuğu bulunan Kaçkan, çocuklarının çocukları ve onların çocuklarıyla yaklaşık 600 toruna sahip.

Kaçkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 9 yıl önce felç geçirdiğini ve yatalak durumda olduğunu söyledi.

Hastalığına rağmen haline şükrettiğini anlatan Kaçkan, torunlarının ziyaretiyle bütün sıkıntılarını unuttuğunu belirtti.


Şanlıurfa'nın kurtuluş gününde doğduğunu anlatan Kaçkan, şöyle konuştu:
"Mustafa Kemal Atatürk ve Adnan Menderes dönemlerini hatırlıyorum. Rahatsızlığım var ancak hafızam yerinde. Tam 3 yıl askerlik yaptım. Acemi birliği için önce trenle sonra kamyonla bir kısmını da yürüyerek Aydın'a gittim. Askerliğimi Van'da tamamladım. Asker arkadaşlarımın ismi hala aklımda."

Kaçkan'ın oğlu Yunus Kaçkan ise babalarının çok sabırlı bir insan olduğunu ifade etti.
Babasının yaklaşık 600 torunu olduğunu vurgulayan Kaçkan, "Çoğunluğu Şanlıurfa'da yaşıyor. Birçok torununun çocuğu oldu. Babam en büyük sevinci torunlarının ziyaretiyle yaşıyor" dedi.

Torun Hüseyin Gündoğdu da dedesinin rahatsızlanmadan önce gönüllü olarak camide görev yaptığını dile getirdi. aa

Editör: Wan Haber