Suşehri ilçesinde Taşköprü Mahallesi'nde 110 yaşına merdiven dayayan Ali Altay ve eşi 90 yaşındaki Cemile Altay'a tek kızları Gülsen Altay bakıyor.
1926 yılında Ankara'nın Çankırı ilçesinden Suşehri'ne yerleşen ve ilçeye bağlı Karalar köyünden Cemile Güler ile evlenen ilçenin asırlık çınarı Ali Altay, rahatsızlığından dolayı bakıma muhtaç duruma gelince kızları Gülsen Evcan anne ve babasına sahip çıktı.
Gülsen Evcan, "Suşehri'nin asırlık çınarı haline gelen babam Ali Altay yaklaşık 110 yaşına merdiven dayadı, annem Cemile ise 90 yaşında. Bizi çok zor şartlarda yoksulluk içinde büyüten babam ve annemin yaşlılık hallerinden dolayı ben tek kız çocuğu olarak onlara bakıyorum. Babamın son 1 yılda safra kesesinden yaşadığı rahatsızlıktan sonra yatalak duruma geldi. Annem de gözlerinden yaşadığı rahatsızlık nedeniyle evdeki hiçbir işini doğru düzgün yapamıyor. Ben de annem ve babama vefa borcumu ödemek adına, onların her türlü işlerini koşturuyorum ve evdeki ihtiyaçlarını karşılıyorum. Her evlat bence anne ve babasını sevip saymalı ve onların zor günlerinde yanlarında olmalıdır. Babamın sağlığında sürekli can yoldaşı olan eşeğiyle arazilerde dolaşarak topladığı otları besi hayvanlarına taşıyordu. Bu nedenle de çok dinç kalıyordu'' dedi.
Babasının sima olarak Çinlilere benzemesinin de ona olan ilgiyi artırdığını ifade eden Evcan, ''Suşehri'nde herkes ona Çinli Dede diye hitap ediyor. Hatta bir gün Sivas'ta hastaneye gittiğimizde hemşireler babam Çinlilere benzediği için hatıra fotoğrafı bile çektirdiler'' dedi.
(SY-UY-ZB-Y)

29.01.2013 09:59:47 TSI

Editör: Wan Haber