Köşk Belediye Başkanı Rifat Kadri Kılınç, belediye olarak yol ortasına kalan asırlık çınar ağacını koruma altına aldıklarını belirtti.
Aydın'ın Köşk ilçesi çarşı merkezinde yer alan ve belediye tarafında koruma altına alınan asırlık çınar ağacı şehrin sembolü haline geldiği bildirildi.
Köşk ilçesi sakinlerinde Mehmet Sarı (67), Çarşı merkezinde yol ortasında ki çınar ağacın Osmanlı'dan kaldığını belirterek, çocukluğunda da aynı büyüklükte ve görünümde olduğunu söyledi. Sarı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Çarşı merkezinde yer alan çınar ağacı 60 yıl önce çocukluğumda üzerine çıkar dallarına tırmanırdık. O tarihlerde de gene aynı büyüklükte ve görünümdeydi. Çınar ağacın karşısında karakol vardı. Diğer kısmında tarihi bir çeşme yer alıyordu. İlçe 1958 yılında belediyelik olunca yeni düzenlemeler yapıldı. Dolayısıyla asırlık çınar ağacı yolun ortasında kaldı. Belediye tarafından kısa budamaya tabi tutulan çınar ağacı kök çevresi parke taşı ile çevrilerek koruma altına alındı" dedi.
İç kısımların da boşlukların oluştuğu asırlık çınarın yol ortasında olmasına rağmen zarar görmemesi için koruma altına alındığını belirten Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç da, yeşile önem verdiklerini belirterek, zaman zaman çarşı esnafın da yaşlı çınar gölgesinde oturarak dinlendiğini sözlerine ekledi.
(MB-İK)

01.02.2013 11:42:56 TSI

Editör: Wan Haber