Manisa'nın Soma ilçesinde sabah saatlerinde şiddetini arttıran ve aralıksız yağan yağmur, ilçeyi sular altında bıraktı. Yollar göle döndü, araçlar yollarda mahsur kaldı. Bir çok mahallede evler ve araziler sel suları ile kaplandı.
Belediye ve karayolları ekipleri tıkanan mazgallar ve göle dönen yollarda iş makineleriyle uzun süre çalışmalar yaptı. Özellikle İstasyon ve Zafer Mahalleleri'nde evler ve araziler sular altında kaldı. İstasyon Mahallesi'ndeki Pınar Sokak üzerinde ikamet eden vatandaşlar, göle dönen sokak nedeniyle evlerinde mahsur kaldı. Soma Belediyesi'nin yıllardan bu yana bu mahallede yeterli önlem almadığını iddia eden vatandaşlar, baskınlara yetişemeyen belediyeyi suçladı.

KIRKAĞAÇ-SOMA KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI
Bu arada, Soma ile Kırkağaç ve Akhisar ilçeleri arasındaki ulaşımı sağlayan Soma Kırkağaç karayolu aşırı yağmur nedeniyle göle dönerek, saatlerce trafiğe kapalı kaldı. Araçlar yolda mahsur kaldı. Sürücülerin imdadına ise iş makineleri ile belediye ekipleri yetişti. Ekipler uzun uğraşlar sonucunda orta refüjü kepçe ile kaldırarak suyun tahliyesini sağlamaya çalıştı.
Güzergahı kullanan sürücüler, Kırkağaç Soma karayolunda her yağmurda aynı manzaranın yaşandığını belirterek, duruma isyan etti.
(YS-ERG-Y)

08.02.2013 14:21:53 TSI

Editör: Wan Haber