Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Ermeni diasporasının yeni bir film oyunu içerisinde olduğunu ifade ederek bu filmde rol almaları düşünülen Al Pacino ve Leonardo DiCaprio'nun gerçekleri görmeleri için e-mail ve mektup göndereceklerini belirtti.
Eğilmez, Ermeni diasporasının, Türkiye'ye yönelik propaganda savaşına daha da yoğunluk kazandıracağını ifade ederek, "Buna paralel olarak da sözde soykırımın 100. yıl dönümünde yani 2015 yılında bu suçu Türkiye ye kabul ettirmek için kapsamlı faaliyetlere girişecektir. Büyük bir bütçeyle, Türkiye aleyhinde başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere küresel çapta agresif bir çalışma yürüteceklerdir. Ki bu faaliyetlerine başladılar bile. Yoğun Suriye, terör ve İmralı süreci gündemi içerisinde, Ermeni meselesi etrafında bir hareketlilik yaşandığı dikkatlerden kaçmış durumda. Yeni gelişmeler bağlamında Ermeni meselesinin önümüzdeki dönemde, ülkemiz aleyhinde kamuoyunda önemli bir yer işgal edeceği kaçınılmazdır. Şöyle ki, birkaç aydır, daha önce görülmemiş bir yoğunluk ve bakış açılarıyla "Ermeni meselesi" gündeme getirilmeye çalışılıyor. Ve ne yazık ki; sözde Ermeni soykırımı iddialarını gündeme taşıyıp, Türkiye'yi zor durumda bırakmayı planlayan bir organizasyon başlamış bulunmaktadır." dedi.
Ermeni diasporasının en önemli ve etkili olarak büyük bir film projesinde olduklarını kaydeden Eğilmez, "Genelde diasporaya olan desteği ile tanınan Art Sevada film şirketi, sözde ermeni soykırımı ile ilgili dünya çapında ses getirecek ve ilgi uyandıracak bir film yapıyor. EdgeArt Entertainment ve Sevada Productions'ın ortaklaşa yapacağı ve yaklaşık 50 milyon dolar bütçeli filmin yönetmenliğini ermeni asıllı Artak Sevada yapacak. 24 Nisan 2015 de vizyona girmesi planlanan filmde, önceki sözde soykırımı konu alan filmlerin aksine ünlü Hollywood yıldızları rol alacak. İddialara göre Natalie Portman ve Armand Assante ile anlaşmalar tamamlanırken, ermeni diasporası Al Pacino ve Leonardo DiCaprio gibi dünya çapında büyük bir şöhrete sahip iki yıldızı ikna edebilmek için çok yoğun bir çaba içerisinde. Biz dernek olarak EdgeArt Entertainment film şirketi, Al Pacino, Leonardo DiCaprio Natalie Portman ve Armand Assante'ye hazırladığımız bilgilendirme cd ve e-mailleri göndermeye başladık. Bu bilgilendirme dosyalarında; XI. yüzyıldan günümüze kadar Türk-Ermeni ilişkileri anlatılıyor. Bu bilgiler içerisinde I. Dünya savaşı öncesi ve sonrasında Ermeni çetelerinin yaptığı katliamlar, Asala başta olmak üzere özellikle Ermenilerin kurduğu terör örgütleri ve yine Ermenilerin gerçekleştirdiği Hocalı katliamının bütün detayları yer almaktadır. Rol aldıkları filmlerde oynadıkları karakterlerle Türk milletinin beğenisini kazanan Al Pacino ve Leonardo DiCaprio'nun tartışmalı bir konuda yanlış bilgilendirilerek taraf olmaları, kendi kariyerlerine ciddi anlamda gölge düşürecektir. Böyle bir filmde rol almaları, siyasi bir oyuna alet olmaları anlamına gelecektir. Göndereceğimiz e-mail ve mektuplarla bu yıldızların, içerisine girmek üzere oldukları durumun bir sanatçı için büyük bir yanlış olacağını anlatıp, filmde rol almamaları için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız. Çünkü böyle isimlerin oynayacağı bir film, önceki sözde Ermeni soykırımı konu alan filmlerin aksine dünya çapında büyük bir kitleye ulaşmasının yanında, başka filmlerin yapılması için fırsat doğuracaktır. Bu nedenlerden dolayı bu insanların bu tür filmlerde oynamasının mutlaka önüne geçilmelidir." diye konuştu.
(AA-AA-Y)

19.02.2013 15:34:09 TSI

Editör: Wan Haber