Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, Erzurum'da 'Soykırım Sergisi' açacaklarını bildirdi.
ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından 26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan'ın Hocalı şehrinde sivil halka yapılan katliam fotoğraflarını 25 Şubat 2013 Cumartesi günü Erzurum Cumhuriyet Caddesi Lalapaşa Camii yanında sergileyeceklerini belirtti. Başkan Gülbey, "Ermenilerin 26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan Hocalı şehrinde sabaha doğru 11 saat gibi kısa bir sürede belki de dünyanın son olarak şahitlik ettiği yüzyılın en vahşi katliamında, 613 silahsız sivil yaşlı, kadın ve çocuk katledilmiştir. Bu vahşetin bu yıl 21. yıldönümü anılmaktadır, ayrıca Ermeni çetelerinin 1915-1918 yıllarında da Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde de Hocalı'daki katliamı aratmayan katliamlar yapmışlardır. Ermeni çetelerinin toplu katliamları gerçekleştirdiği şehirlerimizden biri de Erzurum'dur. Bu acıyı yaşayan ve dedelerinden hep dinleyen Erzurum halkına Hocalı şehrinde katledilen kardeşlerimizin de sizin atalarınız gibi Müslüman ve Türk oldukları için katledildiklerini, aynı acıları yaşadıklarını anlatmak için bu fotoğraf sergisini açacağız" dedi.
Gülbey, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçiliği ve Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu'nun derneklerine gönderdiği Hocalı katliamını anlatan CD, kitap ve broşürleri de ücretsiz olarak sergiyi gezecek olan vatandaşlara dağıtacaklarını belirterek, katliamın görüntülerini içeren bu fotoğraf sergisinin 25 ile 26 Şubat 2013 günleri açık olacağını ve tüm Erzurum halkını sergiyi gezmeye davet ettiklerini söyledi.
(BM-MSA-Y)

19.02.2013 16:13:48 TSI

Editör: Wan Haber