Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Büyük Üstad Aşık Veysel'i anma gecesi düzenledi.
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleşen konser programına Kayserili vatandaşların yoğun ilgisi vardı.
Konser öncesi bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan kültür sanat programlarınız hız kesmeden süreceğini ifade ederek konuşmasına şu şekilde devam etti: "Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl "Büyükşehir Değerlerine Sahip Çıkıyor" diye bir program başlattık. Ahmet Gazi Ayhan ve İsmail Ötenkaya ile başladığımız Kayseri'nin tanınan bilinen ve gerçekten hem Türk Sanat Müziğine hem de Türk Halk Musikisine değer katmış ve adını Kayseri dışına duyurmuş değerlerimize başlattığımız programımıza geçtiğimiz gün Neşet Ertaş ile bugün de Aşık Veysel'i anma programı ile devam ediyoruz. Gerek Kayseri'nin gerekse Türkiye'nin gerçek anlamda sanatçılarını bir kere daha insanlarımıza hatırlatıp, onların Türk Musikisine katmış olduğu eserleri bir kez daha paylaşmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde bu programlarımız devam edecek" dedi.
Tek bölüm şeklinde gerçekleşen konser programında Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Öğretim Görevlileri Şef, Namık Kemal Bilgin Yönetiminde Aşık Veysel'in unutulmaz ölümsüz eserlerini seslendirerek Kayserililere unutulmaz bir gece yaşattı.
(AÖ-Y)

27.01.2013 16:47:20 TSI

Editör: Wan Haber