Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Rıdvan Oğuz, dernek olarak daha önceki yönetimin taşıdığı bayrağı daha ileriye taşıma gayreti içinde olacaklarını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde 6. genel kurulunu yapan ASİAD'ın yeni yönetim kurulu üyeleri, basın mensuplarıyla tanışma toplantısında bir araya geldi. Toplantıda konuşan ASİAD Başkanı Rıdvan Oğuz, amaçlarının, daha önceki yönetim kurulu üyelerinin taşıdığı bayrağı daha üst noktalara çıkarmak olduğunu belirtti. ASİAD'ın Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) üyesi olduğunu hatırlatan Oğuz, "TUSKON'a bağlı yurt dışında 160 ülkede fahri temsilcilikleri bulunan bir derneğiz. Biz bir ticaret yaparken yurt içinde bile ticaret yaptığımız kişi hakkında referans almak isteriz. Bunu ülkemizde bile zor başarırken, TUSKON olarak bu 160 ülkedeki fahri temsilcilikler sayesinde ticari ilişkilerde bu referansları o ülkelerde çok rahatlıkla alabiliyoruz. Bu da TUSKON adına övünç kaynağı" dedi.
Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal ise, ASİAD ile MGC arasında geçen dönem başlayan iyi bir ilişki olduğunu belirterek, "Biz bu ilişkiyi önemsiyoruz ve daha üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Geçen dönem hakikaten ortak güzel projeler yaptık. Halen devam eden bir 'İngilizce kursu' projemiz var. Biz bu projelerin devam etmesini arzuluyoruz. Çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyor, yeni yönetimi kutuluyoruz" diye konuştu.
(HSK-Y)

29.01.2013 13:51:45 TSI

Editör: Wan Haber