Kocaeli'de, asgari ücreti protesto etmek isteyen gruba, polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Olaylarda iki kişinin kolu kırıldı.
DİSK, KESK, TTB, TMMOB ve Halkevleri üyeleri, asgari ücrete yapılan zamları protesto etmek için eylem düzenledi. Merkez Bankası önünde toplanan yaklaşık 100 eylemci, Sabri Yalım Parkı'na yürümek istedi. Yürüyüş yolu üzerine barikat kuran çok sayıda çevik kuvvet polisi yürüyüşe izin vermezken; eylemciler ile polis arasında gerginlik çıktı. Zaman zaman barikatı aşmak isteyen eylemcileri polis ekipleri püskürtürken, bazı eylemciler askeri ücretle yaşamanın zorluğunu anlatarak polis barikatının önünde bağdaş kurarak oturdu.
Grup, polis ekiplerinin yaptığı tüm ikazlara rağmen dağılmayınca, polis ekipleri gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale üzerine grup dağılmazken, yaşanılan arbedede iki eylemcinin kolu kırıldı. Polisin sıktığı biber gazından çevrede bulunan esnaf da etkilenirken, esnaf duruma isyan etti. Müdahalenin ardından dağılmayan grup D-100 Karayolu'na çıkmaya çalışırken, polis ile anlaşan eylemciler Merkez Bankası önünde basın açıklaması yaparak dağıldı.
(UU-YHY-Y)

25.12.2012 19:20:55 TSI

Editör: Wan Haber