Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü önceki akşam, Aşçıoğlu Mahallesi'nde 'Huzur Toplantısı' düzenledi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, çağdaş yönetim ve çağdaş polisliğin yakalanan suçlu ile değil, suç ve suçluların azaltılması ile suçu önlemede halkın katılımının sağlanmasından geçtiği vurgusu yapıldı.

Toplantı ile ilgili olarak yapılan açıklamada, "Bu amaç doğrultusunda halkın huzur ve güven içerisinde yaşamını temin etmek için suç ve suçlarla mücadelede halkın desteğinin önem ve bilinci ile ilçe bazında polis ve halk ilişkilerini geliştirmek, halkı bilgilendirmek, karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak, sorunlara ortak çözüm arayışları bulmak amacıyla Uzunköprü'nün mahallelerinde düzenlenen huzur toplantıları oldukça verimli geçmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce düzenlenen huzur toplantısına; İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kenar, çalışma arkadaşları, Roman Derneği başkan ve yöneticileri, siyasi partilerin mahalle temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Emniyet Müdürü Kenar, Dimitri Kıraathanesi'nde gerçekleştirilen toplantıda ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Güvenlik hizmetlerinin daha sağlıklı yürütülebilmesi, polis-vatandaş işbirliğinin geliştirilmesi adına kurumumuzun halkımızdan talepleri, uyarıları ve bilgilendirmesi dile getirilmiş, sonrasında vatandaşlarımızın talepleri dinlenilmiş, kurumumuzun sorumluluk alanına giren konularla ilgili gerekli çalışmalar başlatılmıştır. İlçede huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, insanlarımızın rahat bir şekilde hayatlarını idame ettirebilmesi için Türk polisinin 24 saat görev başında olduğu ve bu işi severek yaptığı unutulmamalıdır."

Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kenar, bu ülkede yaşayan herkesin birinci sınıf vatandaş olduğunu, insanlar arasında ayrım yapılmasının söz konusu olmadığını, şahsi telefonunun dahi 24 saat açık olduğunu da sözlerine ekledi.

(MA )

07.12.2012 15:19:13 TSI

Editör: Wan Haber