Ordu'nun Fatsa ilçesinde, İŞKUR İl Müdürlüğü ile Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen aşçı yardımcılığı kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.
Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı'nda düzenlenen sertifika törenine Kaymakam Bekir Atmaca, Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Recep Özcan, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Atıf Yüksel, MHP İl Genel Meclis Üyesi Murat Can, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, FAGİAD Başkanı Mehmet Serkan Erdik, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş, Büyük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Serdar Salman, kursiyerler ve kursiyer velileri katıldı.
Sertifika töreninin açılış konuşmasını kursiyerlerden Ayşe Yılmaz yaptı. Yılmaz yaptığı konuşmada, "Bugün burada alacağımız belgeler bize yeni umutların kapılarını açacak ve yarınlara daha güvenli adım atmamızı sağlayacak. Bizlere topluma faydalı bireyler yapacak. Belki en başında bu bir hayaldi ama şimdi bu hayallerimizi gerçekleştirmek üzere önümüzde bir fırsat var" dedi.
Kurs öğretmeni Halil İbrahim Bars, kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada, "Kursiyer arkadaşlarım 3 ay önce diktiğimiz fidanın meyvelerini toplama zamanı geldi. Artık vasıfsız birer insan değil, hepiniz belgeli birer meslek elemanlarısınız. Allah yolunuzu açık etsin" diye konuştu.
Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş göreve geldiklerinden ilk günden şu ana kadar her daim kendisinin ve arkadaşlarının işsizliğin değil de mesleksizliğin olduğunu her ortamda dile getirdiklerini belirterek, "Bundan 2 yıl önce başladık bu sürece ve bugün 190. kişiyi artık eğitimli, kalifiye olan birer eleman haline getirdik. Allah nasip ederse niyetimiz 500. kişiyi buradan mezun ederek iş sahibi yapabilmek ve onun ev hayatına katkı sağlayabilmektir" şeklinde konuştu.
Sertifika töreninde İŞKUR İl Şube Müdürü Recep Özcan da bir konuşma yaptı. Özcan,
"İŞKUR olarak 2012 yılında kurumumuza iş bulmak için 16 bin 500 kişi müracaatta bulundu. Bunlardan yaklaşık 3 bin 900'u 2012 yılında işe yerleştirildi. Tabi işe yerleştirilenlerin yarıdan fazlasını bu açtığımız kurslar sonucunda işe yerleştirdik. 2012 yılında 269 program yapıldı. Bu programların içerisinde yaklaşık 135 tanesi bu kurslar gibiydi. Bu kurslardan bir kısmını Fatsa'da açtık daha doğrusu çoğunluğunu Fatsa'da açtık diyebilirim" açıklamasında bulundu.
Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe, "Kursiyer arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Katkı sağlayan herkese de teşekkür ediyorum. Her sektörde olduğu gibi belediye olarak ara eleman sıkıntısı çektiğimiz oluyor. İnşallah böyle kurslarla eğitimini almış, sertifikası olan sizin gibi arkadaşlarla çalışmayı isteriz" ifadelerini kullandı.
Sertifika töreninde son konuşmayı Kaymakam Bekir Atmaca yaptı. Kaymakam Atmaca yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Hemen hemen o kursları her gün ziyaret ederek, onlara moral vererek ve yanlarında olarak hem tekstil kursumuzun hem de aşçılık kursumuzun sonuna geldik. Geçen ay tekstil kursumuz bitti. Fatsa istihdamına 50 tane arkadaşımız kazandırıldı. Bu, 50 aileye iş ve ekmek demek. Kursa katılan arkadaşlarımız kursta öğrendikleri yemekleri tabi ki evlerinde de yapmaya başladılar. Dolayısıyla evde eşleri, çocukları gerçekten çok memnun kaldılar çünkü çok kaliteli yemekler yemeye başladılar. Ben tekrardan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi ve tören kokteyl ile sona erdi.
(MY-SLH-Y)

04.02.2013 12:13:30 TSI

Editör: Wan Haber