İpekyolu (Reya Armuşe) ilçe sınırları içerisinde bulunan bina asansörlerinin denetiminin yapılmasına ilişkin İpekyolu Belediyesi ile Makina Mühendisler Odası arasında protokol imzalandı. İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser ile İpekyolu Belediye Eş Başkanvekili Emine Yarat'ı, Makina Mühendisleri Van İl Temsilciliği Yönetim Kurul Sekreteri Faruk Anaran ve beraberindeki makina mühendisleri ziyaret etti. İlçe sınırları içerisinde bulunan asansörlerin güvenli hale getirilmesi için protokol imzalandı. Yapılan protokolün önemine değinen Makina Mühendisleri Odası Van İl Temsilcisi Faruk Anaran, “Yapmış olduğumuz protokole binalarda bulunan asansörlerin periyodik bakımlarını yaparak, vatandaşların can ve mal kaybı önlemi alınıyor. Van il sınırları içerisinde daha önce mevcut bulunan asansörlerde yapmış olduğumuz incelemelerde çoğunluğunun gereken standartlarda monta edilmediğini tespit ettik" dedi.
Anaran, asansör bakım ve kontrol faaliyetlerinde yeni bir döneme geçileceğini belirterek, "Yeni uygulamaya başlayacağımız kart sitemine göre eğer bir asansör gereken standartlara göre yapılmış ise yeşil kart, asansörün kısmide olsa eksikleri varsa sarı kart, bir diğer ve en önemlisi ise kırmızı karttır, bu kartın olduğu asansörlerin yanlış monta edildiğini, eksiklerinin olduğunu ve kesinlikle kullanılmaması gerektiğini belirmektedir" Şeklinde konuştu.


İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser ise, Türkiye'de asansör kazaları ile çok sayıda can kayıpları meydana geliyor diyen Keser, kendilerinin de bu hassasiyetleri göz önünde bulundurarak, bu alanda uzman kişilerin kent genelindeki asansörleri denetlemesi mal ve can kaybını önleyecektir. Bundan dolayı bir protokol yapma ihtiyacını duygularını kaydetti. Keser, yeni kart sistemi ile birlikte herkes bindiği asansörün ne kadar güvenli olduğunu görebileceğini belirti. Hiç kimsenin zarar görmesini istemediklerini aktaran Keser, "İpekyolu Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yapacağız" dedi.

Editör: Wan Haber