Zeytin alımlarının tamamlanmasından sonra üretici ziyaretlerine başlayan Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa'nın ilk durağı Mudanya oldu.
Sonuçlanan ürün alım kampanyasının ardından Mudanya'nın köylerini ziyarete eden Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, müstahsilin sorularını cevapladı. Asa, ürün bedellerinin kredi kullanmadan birlik öz kaynakları ile ödeneceğini söyledi. Asa, "Çünkü mahsul bedelini ödemek için çekilecek kredinin faizini ödeyecek olan yine üretici olacak. Kredi kullanmak üreticiye fayda değil zarar getirir. kampanya döneminde 44 bin 550 ton mahsul aldık. Bu miktarın karşılığında 137 milyon lira gibi bir bedel çıktı. Bu rakamda Marmarabirlik tarihinde bir rekor" diye konuştu.
Üretici ile olan görüşmelerini köy ziyaretleri ile sık sık tekrarlayacaklarını belirten Asa, Marmarabirlik ile ortaklar arasındaki kopukluğun giderileceğini söyledi. Geçmişten bahsetmekten ziyade önlerine bakmak istediklerini söyleyen Asa, Marmarabirlik'in kar eden bir kurum haline geldiğini ifade etti. Asa, "Marmarabirlik, önümüzdeki yıllar itibariyle öz kaynaklarını artıran, çok ürün satan, kar eden, ortaklarından daha fazla zeytin alan, daha çok ihracat yapan ve ortaklarının güveniyle daha da büyüyen bir kurum haline gelecektir" dedi.
(HK-MŞ)

23.01.2013 11:35:52 TSI

Editör: Wan Haber