Çorlu'da faaliyet gösteren As Prodüksiyon ve Danshane işbirliği ile Fotohane adıyla düzenlenen fotoğrafçılık eğitimleri başladı. 6 haftalık periyotlar halinde düzenlenen eğitimlerin ilki tamamlandı. İkinci grup eğitimlerin sürdüğünü kaydeden As Prodüksiyon yetkilisi Burak Üntürk, Çorlu Gazeteciler Derneği ve Peryön Trakya Şubesi işbirliği ile de eğitimler düzenleyeceklerini söyledi.
Temel fotoğrafçılık, portre fotoğrafçılığı, macro ve detay fotoğrafçılığı, belgesel fotoğrafçılığı, gece çekim fotoğrafçılığı konularını kapsayan fotoğrafçılık eğitimlerinin Danshane'de düzenlendiğini belirten As Prodüksiyon yetkilisi Burak Üntürk: "6 hafta boyunca devam eğitimler sonunda kursiyerlere sertifikaları veriliyor. Eğitimlere katılmak isteyenler, As Prodüksiyon ve Danshane'den ön kayıt formlarını alarak müracaatta bulunabilirler. 6 haftalık eğitimlerde haftada 2 gün günde 2 saat eğitimler olacak. Bu eğitimlerin sonunda dileyen kursiyerler ileri düzey fotoğrafçılık eğitimlerine de katılabilecekler" dedi.
Danshane Gösteri ve Sahne Sanatları Akademisinin bünyesinde yer alan Fotohane Fotoğrafçılık Eğitiminin ilk bölümünün İğneada Uygulama gezisi ile sona erdiğini ve ikinci bölüm eğitimlere geçildiğini kaydeden Burak Üntürk: "6 hafta süren eğitimlerin ardından kursiyerler öğrendikleri çekim tekniklerini uygulama imkanı yakaladılar. Kurs eğitmeni olarak Kocaeli Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Emre Boz görev alıyor. Kurs çalışmaları kapsamında eğitimler, Kocaeli Üniversitesi eğitmenleri tarafından hazırlanan program dahilinde sürdürülüyor. Kurslara katılanlara ders notları ve interaktif CD'ler verilerek eğitim destekleniyor.Böylece eğitimlere katılanların ders dışında takıldıkları konuları interaktif CD'lerden tekrar etme imkanları oluyor" diye konuştu.
Günümüzde amatör fotoğrafçılık son derece hızlı gelişiyor diyen Üntürk: "Makine satışlarının bu denli çok olduğu ortamda fotoğraf çekme merakı olan kişilerin bilinçli bir şekilde fotoğraf eğitimi alarak fotoğraf hobilerini ileri düzeye taşımalarını ve daha keyifli hale gelmesini sağlamak maksadıyla bu eğitimleri düzenliyoruz. Yakında Çorlu Gazeteciler Derneği ile Peryön Trakya Şubesi üyeleri ile ortak bir çalışma içerisine gireceğiz ve temel fotoğrafçılık eğitimlerine başlayacağız" şeklinde konuştu.
(SŞ)

13.01.2013 13:44:37 TSI

Editör: Wan Haber