Vanyolu Caddesi üzerinde özel bir kahvaltı salonunda ilçedeki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Ak Parti Erciş Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas Erciş’i birlik beraberlik ve kardeşlik duyguları içersinde hükümetin de tüm imkanlarını kullanarak hak ettiği yere getireceklerini bildirdi. Erciş’in geçmişte iki medeniyete başkentlik yapmış şirin bir ilçe olduğunun da anımsatan Arvas, “Erciş kadim bir kültürü olan 40 yıl öncesi tiyatrosu, sineması bulunan, gelenek görenek ve kültürüne son derece bağlı bir model bir ilçemiz. Erciş hak ettiği noktaya gelmemesine son yaşanan deprem de sebep oldu. Çarpık kentleşmenin artık Erciş’in alt yapısı insanların ihtiyaçlarını karşılayamama noktasına geldi. Bununla ilgili de malumunuz ilçemizde bir kentsel dönüşüm projesi başlatıldı. Yüzde 80 dolayında uzlaşı noktasına gelindi. Yüzde 20 dolayında bir kesim kalmış o da hak sahiplerine ödenecek mülk bedellerle ilgili sıkıntı. Mart ayı itibarıyla Erciş’in şantiye alanına döneceğini, çok güzel yatırımların ilçeye geleceğini, Erciş’in hak ettiği yatırımları ile ilgili de Başbakanımızın ilçemize pozitif kredisini de Allah’ın izini ile en güzel bir şekilde kullanarak memleketimizin kalkınması adına kullanacağız. Doğrularla beraber hareket edeceğiz. Sosyal belediyeciliği, ekonomik belediyeciliği, ekolojik belediyeciliği, çevreci belediyeciliği alt yapı ,üst yapı sorunları hal edilmiş modern gelişmiş bir belediye inşa etmek için bütün imkanlarımızı Ak Parti’nin, Ak belediyecilik kültür ve deneyimiyle birlikte şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız" dedi.


Siyaset menfaat için yapılırsa, menfaat siyaseti canavarlaştığını ifade eden Arvas, "Bu insanı üzer, çamur atar. İnsanları itibarsızlaştırma adına her şeyi yapar. Amaç hizmetse hizmet yarışında kim daha iyi yaparsa daha güzel kendisini ifade edebilirse, kendisini kanıtlayabilirse bu konuda tercih sebebi olur. Benim Ercişli olmadığım söyleniyor. Oysa ben kimliğimi de köyümü de sizlere gösterebilirim, iki tane evimi de gösterebilirim. Yakın zamana kadar da ilçede ikamet ediyordum. Bu söylemler bizi asla küskünlüğe, kırgınlığa götürmediği gibi görevimizde de geri adım attırmaz bize. Nasip meselesi, yarış meselesi. Biz savaşa gelmemişiz. Amaçlarımızdan biri de depremden sonra Erciş’in eksik olan hizmetlerinin tamamlanması, başlanılmayan hizmetlerin hızlandırılması olacaktır. Ak Parti’li belediyeciliğin söz verip de yapmadığı hiçbir şey yok. Merkezi siyasetin yerel siyasetle bir olmadığını bilmemiz gerekiyor. Bizim burada her ne kadar partilerimiz farklı ise de tabanlarımız birdir. Örnek vermek gerekirse dayımız Ak Parti’de, halamız BDP’de, amcamızın oğlu MHP’de veya değer partilerde. Bu bölgenin girift bir yapısı vardır. Bizim hiç kimseyi dışlama gibi bir dururumuz yok. Herkesin oyuna ihtiyacımız var. Her kesin de hizmet alma hakkı vardır. Hedefimiz, hizmette sır, ideolojik davranan ötekileştiren değil, kucaklayan sevgi temelli bir anlayıştır" şeklinde konuştu.


Bütün mahallerimize alt yapı, üst yapı park alanına kadar hepsini Erciş Belediyesi tarafından yapılacağını ifade eden Arvas, " Biz şunu söylüyoruz. Umudumuzu yitirmeyelim. Güvenimizi kaybetmeyelim. Allah’a dayanalım. Halkımıza güvenelim. İnşallah güzel günleri Allah’ın izniyle hep birlikte göreceğiz. 30 Mart’tan sonra Erciş’in her yeri inşaat alanına dönecek. Ak Parti’nin bir sloganı var. ‘Durmak yok yola devam’. Hizmette yola devam, demokraside yola devam, insan haklarında yola devam, daha da güzel hizmetleri yapmakta yola devam. Hiç durmak yok felsefesi kültürü ondan geliyor. Memleketimizin güzelleştirmesi adına hükümetimizin yanında iş adamlarına da ihtiyacımız var. İş yapan iş adamlarını belediyenin dışındaki yatırımları konusunda yapacakları olumlu projelerinde ben de onlara kanunlar çerçevesinde gönüllü danışmanlık hizmeti vereceğimi basın önünde söz veriyorum. Yeter ki ilçemiz gelişsin, kalkınsın” şeklinde sözlerini tamamladı.

Editör: Wan Haber