Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Arvas, darbe kalkışmasının yaşandığı gece ve sonrasında müftülük olarak yaptıkları çalışmaları anlatarak, okunan selaların haber verme ve çağrı mahiyeti taşıdığını söyledi.

Arvas, “15 Temmuz’da vuku bulan bu kalkışma hadisesini bizler de televizyonlarda öğrendik. Dışarı çıkınca ilk hatırımıza gelen sela okutmak oldu. Saat 00.45 sıralarında ilimizde merkezi sistemle sela okutmaya başladık. Bu sabaha kadar devam etti. Bizler saat 03.00 sıralarında yaklaşık olarak 7 bin kişi ile Hz. Ömer Camii ve çevresinde namaz kıldırdık ve konut duası yaptık. Biliyorsunuz bu dua Peygamber Efendimiz döneminde özellikle tehlike olduğu zamanlarda okunan bir duadır. Bizler bu süreçte meydanları terk etmedik. İnsanları bilinçlendirmeye başladık. Personelimiz ve ilçe müftülerimizi bu konuda bilinçlendirerek halkımızın da bilinçlenmesi noktasında çaba sarf ettik” dedi.

Var olan iradeye karşı gelmenin fıkhı boyutunu da anlatan Arvas, şunları kaydetti:
“Ayeti kerimede ‘Allah’a itaat edin, Resulullah’a itaat edin ve sizden olan idarecilerinize itaat edin’ emri bulunmaktadır. Yine Peygamber Efendimiz (sav) de Hadis-i Şeriflerde yöneticilere itaat konusuna yer vermiş ve konunun mahiyetini anlatmıştır. Bu süreçte yine Cuma hutbelerinde konunun önemini anlatmaya çalıştık. Halkımız bilinçlendirme, bilgilendirme ve iradelerine sahip çıkmaları noktasında dinimizin bizlere yüklediği vecibeler konusunda da çabalar sarf ettik. Halkımızla birlikte olduk, ilk günden bu yana gece namazları kıldırıp hep birlikte dualar ettik ve inşallah çarşamba gününe kadar da bu devam edecektir.”

Müftü Arvas, ayrıca her platformda İslam dünyası ve ülkemiz üzerinden oynanmak istenen kirli oyunlarla ilgili halkı uyardıklarını ve uyarmaya da devam edeceklerini ifade etti. İHA

Editör: Wan Haber